Kevés olyan zenekar van széles e világon, mely rutinosabban mozogna a TanyaFeszt színpadán, mint a Momijiland. Mi még Take Three néven ismerhettük meg őket 2018-ban, majd egy névváltoztatást követően (shame on you, X-faktor), de változatlan hangulatban folytatták a részvételt szerény fesztiválunkon. Szerencsések azok a fesztiválozók, akik a zenekar fellépését már láthatták, mi pedig szerencsések vagyunk, hogy megosztották velünk a gondolataikat a Lajstromban feltett kérdések mentén. Valljuk be, rutinból nem szenvednek hiányt, ha a TanyaFesztről van szó.

Mit éreztek a zenekarotok erősségének? Miben vagytok egyediek, illetve mit szeretnétek/terveztek ennek érdekében tenni?

A koncertjeinket, a közös zenéléseinket általában körbelengi egy nagyon jó hangulat, ami nem tesz egyedivé minket, de a legtöbb esetben elérjük a közönséget. Ennek pedig az az eredménye, hogy mindenki jól érzi magát. A sok együtt töltött idő a legnagyobb erősségünk, ami miatt egy-egy összenézésből, hangból már megértjük a másikat és le tudjuk reagálni a helyzeteket.

Ha mindössze egyetlen dalt hallgathatna meg valaki tőletek, melyik dalt ajánlanátok a figyelmébe? 

Saját dalaink (még) nincsenek, de persze, sokszor felmerült már. A korábbi évekből így is sok felvételünk van és mi mást emelhetnénk ki ezekből, mint a Je Veux-t. A refrén vége úgy is fordítható, hogy „üdvözöllek a világomban”. Az egész dal abszolút jól mutatja be a közös zenéléseinket. 

Milyen aktualitások történtek a banda életében és mi várható a következő fesztiválig?

Évi hosszabb időt kint töltött Franciaországban az elmúlt egy évben, a visszaérkezésével sikerült az egyik legjobb közös koncertünket adnunk augusztus elején Szegeden. Kiszabadult belőlünk a sok energia! Sajnos azonban október végétől megint hosszabb időre nélkülöznünk kell őt. Addig Take Two néven biztosan lehet találkozni velünk, ami Ági és Ádi duó produkciója Momijiland dalokkal. A következő fesztiválra már megint hárman leszünk!

Mi a legmaradandóbb élményetek a TanyaFesztről? 

Nehéz lenne egyet kiemelni! Mindig jókat bulizunk a többi zenekar koncertjein, de Ági részt  vett a traktorversenyen és voltunk csillagnézésen, szabadulószobában meg hatalmas beszélgetésekben.

Meddig tartott túllépni azon, hogy vége a fellépésnek és egy évet kell várni a következő Fesztig?

Mindig nehéz, de az még nehezebb volt, amikor kiderült, hogy elmarad a TanyaFeszt. Az már dupla annyi várakozást jelent, amire senki nem lehet elég felkészült, aki legalább egyszer kipróbálta.

Hogyan alakult a gruppi-arány, a TanyaFeszt után?

Ki emlékszik ilyesmire, amikor fellépőként korlátlan sörfogyasztással lettünk megáldva? 

Ajánljatok két zenekart, akiket fesztiválozóként szívesen látnátok a színpadon!

Kiragadunk kettőt, akik eléggé passzolnának a Tanya hangulathoz és nagyon jó bulit csinálnának: Duckshell, Sin Seekas. De valójában végtelen hosszú a baromi jó, izgalmas zenekarok, előadók listája. 

Miben különbözik szerintetek a TanyaFeszt a többi fesztiváltól?  Fellépnétek-e megint a Tanyán, ha esélyetek adódna rá? 

Tanya csak egy van. Persze, hogy fellépnénk megint. Lassan elhasználódik a másik három-négy (ki számolja) Tanyás pólónk.

Részt vettetek egyéb programokon is a Tanyán? Amennyiben nem, tervezitek javítani ezt a hibát a jövőben? 

Kipróbáltuk magunkat a különböző programokban és valószínűleg megőrizzük a jó szokást!

Kérlek egyetlen igennel, vagy nemmel válaszoljatok: Szerintetek is a nap keleten kel fel és a TanyaFeszt a legjobb hely egy feltörekvő zenekar számára?

Igen! (de az „és” miatt már alapból nincs más megoldás! Szerencsére a nap is keleten kel fel :D)