Amott, azaz Szabó Tamás Toma sztorija egészen ’97-ig nyúlik vissza, ekkor kezdett ugyanis bele a zenélésbe. Ezt 2002-ben komolyabb sikerek követtek, hiszen ekkor alakult meg a hajdani AMPS, azaz A Minta Példány Szégyenei.

Rendszeresen koncerteztek az országban, később pedig a Bobakrome féle Waacum Airs labelbe is beintegrálódtak. Azt csak mellékesen jegyezzük meg, hogy Akkezdet Phiai vagy Aza is onnan indult. Az alapok így adva voltak. 2007-ben behúzták a Sprite által fémjelzett It’s Rite hip-hop jamet, ennek eredményeként megszületett az első kézzel is fogható kiadvány. A Kockázatok és Mellékhatások CD-re a legtöbb alapot a label társakkal együtt készítették, de olyan kiadványokon is szerepeltek, mint a Kool Kasko féle Optimus Krime vagy a Mekvárt Szleng. Később az Afrodzaqum hip-hop/reggae bandában csiszolta tovább a stílusát. Jelenleg Amott néven szólóban készít dalokat, amelyben a rap, ének, ragga is színez.

Amott augusztus 9-én nyitja az estét CRPMN és BandiT társaságában 20:00-tól. Augusztus 10-én szólóban is megmutatja 02:00-tól, hogy egyedül is képes helytállni a színpadon.