Az elmúlt négy év legnagyobb rockzenei sikertörténetét egyértelműen a szeghalmi Mudfield zenekar írta. A 2019-es Sárrét című bemutatkozó albumuk a 12. helyig, a 2020-as Kelet népe című albumuk a 4. helyig, a 2021-es Szörnyeteg pedig a 10. helyig jutott a Mahasz albumeladási listáján. A zenekar Fonogram díjat nyert „az év hazai hard rock vagy metal albuma” kategóriában.

A szeghalmi Mudfield zenekar 2014-ben alakult Nightrain néven és már abban a formációban is klasszikus dalokat szültek. A 2016-tól datálható a Mudfield név, 2018-ban pedig összeállt a Sárrét című album anyaga. A Sárrét album a Hammer World magazin februári Hangpróbájának 3. helyén végzett és 9 pontos kritikát kapott. Ezt követően a Leander Kills 13 állomásos tavaszi turnéján mutatta be lemezét a csapat. Nem sokkal később a Nomad zenekarhoz csatlakoztak pár koncert erejéig. Második albumuk 2020-ban jelent meg Kelet népe címmel. A Kelet népe album a Mahasz albumeladási lista 4. helyén nyitott, 2022-ben pedig aranylemez státuszt ért el. A harmadik album első kislemeze, klipje a Nincs szerencsém, amely bekerült A Dal 2021 negyvenes mezőnyébe. Közönségszavazatokkal a döntőig menetelt a zenekar. A példátlan gyorsasággal növekvő rajongótábornak köszönhetően 2022-ben már elővétes, teltházas koncertet adott a zenekar az A38 Hajón, majd közel ezer vendéget vonzott a Barba Negra nagyszínpada elé, 2023-ban pedig az Akvárium Klubban adtak sikeres koncertet. A negyedik stúdióalbumán dolgozó csapat 2022. augusztus 5-én bemutatta az első új dalt Óriások címmel. A speciális Mudfield Akusztik produkció budapesti bemutatkozásának a Magyar Zene Háza adott otthont 2023. január 14-én, a nagysikerű koncertre hetekkel az esemény előtt elkelt az összes jegy.

A Mudfield augusztus 9-én 21:00-kor tesz tanúbizonyságot a VII. TanyaFeszt Terasz Színpadán arról, hogy a rockzene nem hogy leáldozóban, de felívelőben van, amennyiben megfelelő emberek művelik.