Láttál már csillámport? És Borat fürdőruhás férfiakat? Esetleg metál zenekart? A Nest of Plagues nem kevesebbet ígér, mint az előző hármat összegyúrva. A zenekar idén ünnepelte 10. születésnapját az Instantban, majd másnap másodikok lettek a 2024-es Wacken Metal Battle Hungary döntőjén, amivel így nyertek egy extra fellépést a Barba Negrába. Nyugi! A VII. TanyaFesztre korábban érkeznek!

A zenekar magával az arculatával és a színpadi megjelenésével is humort varázsol a kőkemény metál világába, dalszövegeikben mégis nagyon hangsúlyos témák kapnak helyet. Olyan modern társadalmi problémákra reflektálnak, mint a szociális szorongás, a depresszió vagy a magány. Arra ösztönöznek, hogy ne féljünk szembenézni a démonainkkal és merjünk kapcsolatba lépni egymással, használjuk a közösség erejét! Korábban a zenéjük a metalcore és a deathcore műfajok elemeit ötvözték. Legújabb albumuk azonban már elszakad a korábbi hangzásvilágtól és inkább a groove metal, alternatív metal jelzőkkel írható körül, néhol core hatásokat megidézve.

Ajánlott hát elcsípni őket augusztus 10-én szombaton (ami inkább már vasárnap) 02:30-tól, ha fel akarsz töltődni a következő évre. Utánuk már maximum eltévedt, részeg fesztiválozók lesznek a Terasz Színpad környékén. Gyengébbek kedvéért: a Nest of Plagues lesz az utolsó, élő zenei fellépő a VII. TanyaFeszten.