A Weinkillers zenekarral a szerencsésebbek már a tehetségkutatón találkozhattak, a még szerencsésebbek pedig szombaton a Terasz Színpadon is szemügyre (vagy fülügyre) vehetik. A zenekar tagjai 2017. óta muzsikálnak együtt, kezdetben egy gödi családi ház falai között találták meg a közönségünket. Hallgatókat nem, csak új tagokat találtak végül odabent, akik egy idő után inkább beálltak, minthogy a szomszéd szobából hallgassák a próbálkozásokat. Az így kiegészült együttessel pedig már kimerészkedtek az utcára is, hogy még több tagot toborozzanak. Itt új zenésztársakat nem, csak közönséget találtak. 

Azóta bejárták már országunk kisebb-nagyobb színpadait. Utcazenéltek, és klubokban is megfordultak, 2019-ben pedig a the Grenma előzenekaraként a Dürer Kert nagytermében is megmutathatták magukat. 2023. áprilisában megjelent első nagylemezük Alsóplcos Sommelier címmel, ez év őszén megnyerték a Szabad a Színpad tehetségkutató versenyét is. Visszatérő központi elemük a muzsika, a tánc és a bor szeretete, erre számíthat mindenki, aki meghallgatja és megnézi őket. Zenéjükben kavarognak a magyar, ír, valamint cigány népzenei alapok. 

Augusztus 10-én szombaton 19:30-kor a VII. TanyaFesztre is elhozzák a sírva vigadást és biztos, hogy megmozgatnak mindenkit!