A hivatalos készítőket idézve: „Az Emberiség Ellenes Kártyák egy partijáték borzalmas embereknek”. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy az előbbi idézet több is, mint igaz. A játék folyamán az ember valójában kiengedheti a benne rejlő köcsögöt, legyen az közel a felszínhez, vagy épp mélyen elnyomva magában.

A játék egyszerű kérdezz-felelek alapon működik. A fix kérdés, de főleg a fix válaszkártyák azonban gyakran nyomdafestéket nem tűrő szöveget tartalmaznak. Valóban csak azoknak ajánljuk, akik nem félnek bemocskolni a lelküket, vagy felvállalják, hogy az már ezer éve mocskos. Külső szemlélő számára a játék polgárpukkasztónak, vagy épp túlságosan pejoratívnak hathat (hozzátesszük: teljes mértékben jogosan). A játék mégis relaxáló, hiszen erre elkülönített színtéret engedheti ki mindenki az önmagában rejlő állatot. Azonban, ha ezen a részén túlteszi magát az ember, akkor egy szórakoztató játékot ismerhet meg. Egy játékot, melyben valóban a részvétel a fontos, hiszen a győztes épp annyira szórakozik nagyszerűen, mint a vesztes. Melyet a nézők épp annyira élveznek, mint a résztvevők. Mely mindenkiből kihozza a borzalmas énjét.

Ennek köszönhetően megrendezzük az I. TanyaFeszt Emberiség Ellenes Versenyt. A játékosok megmutathatják, mekkora köcsög lakozik bennük. Augusztus 8-án (csütörtökön) és augusztus 9-én (pénteken) a nap folyamán selejtezőket rendezünk. A selejtezők nyertesei augusztus 10-én (szombaton) összecsapnak a döntőben. A végső győztes hivatalosan is a VII. TanyaFeszt Legnagyobb Köcsögévé válik.