A pucérmaraton – nevéből adódóan – az anyaszült meztelenül történő futást takarja. Nem árulunk zsákbamacskát. Annyi azért megtévesztő az esemény megnevezésében, hogy a táv távolról sem maratoni. Természetesen a meztelenségnek nem – pusztán – az őrület, vagy épp a polgárpukkasztás a célja, sokkal inkább a jótékonyság. A résztvevők ugyanis olyan ruhákat dobnak le a Startnál, melyeket már nem használnak, felajánlva azokat a családsegítőknek, akik megfelelő helyre juttatják. Az eddigi PucérMaratonok alkalmával tetemes mennyiségű ruha gyűlt össze a résztvevőknek köszönhetően, főleg azért, mert sokan több réteg, már nem használt ruhában jelentek. Az összegyűjtött ruhadarabokat Pünkösd alkalmával adjuk át a családsegítőknek.

Az éjszakai őrület résztvevőinek a számát 32-ben maximalizáltuk, pontosabban, az első 32 jelentkezőnek tudunk PucérMaratonos pólót és nadrágot biztosítani a célban, de ha ennek ellenére is bővíteni akarod a szaladgáló szemérmetlenek számát, nem fogunk gátolni a törekvéseidben.

Szóval, ha akad épp a szekrényed mélyén olyan ruhadarab, amit már nem használnál, ne dobd ki! A VII. TanyaFeszt keretein belül, augusztus 8-án (csütörtökön) éjjel 23:10-kor megrendezésre kerülő III. TanyaFeszt Pucérmaraton alkalmával lehetőséged nyílik speciális módon megszabadulni a már nem kívánatos cuccoktól. Természetesen, meztelen szaladgálás nélkül is elfogadjuk a felajánlásokat, de inkább preferáljuk ezt a részvétel keretében!