A VII. TanyaFeszt alatt minden délután a Terasz színpadon a zenefanatikusoké lesz a főszerep, melynek keretein belül bebizonyíthatják, mennyire jártasak a 80-as, 90-es, 2000-es és napjaink ikonikus sorozatainak, mozijainak, illetve mesefilmjeinek zenéjében. (csütörtök – Sorozatzene Kvíz, péntek – Filmzene Kvíz, szombat – Mesezene Kvíz)

A játék menete a következő: a résztvevők kapnak 1-1 papírlapot és tollat, amivel rögzíteni tudják a címét az aktuális mozgóképnek, melynek dallama a hangfalakból felcsendül éppen (25 db lesz összesen). Plusz fél-fél pontot ér a helyes előadó, valamint a dal helyes címének a megadása. Gyors kiértékelés után a négy, legtöbb pontot elérő fanatikus, elődöntő keretein belül küzd a döntőbe jutásért. Pontszámok szerint az első helyezett a negyedikkel küzd meg, a második helyezett pedig a harmadikkal.

A párbajok szabálya: leülnek egymással szemben egy asztalhoz és hallgatják a filmzenét, ha tudják a mozgókép címét, akkor megnyomják az előttük lévő csengőt, majd a műsorvezető mikrofonjába elmondják a választ. Ha a válasz helyes, akkor kapnak 1 pontot, ha nem, akkor veszítenek egy pontot. Az győz, aki hamarabb eléri a 3 pontot. A Mese-zene kvíz annyiban különbözik a Mozi- és Sorozat-zene Kvíztől, hogy a párbajokat élőzenei kísérettel oldjuk meg.

A győztesek értékes nyeremények büszke tulajdonosai lehetnek.