A KEZDETEK

A TanyaFeszt egy egyedi kezdeményezés, mely ötvözi a zenei fesztiválokat, a sportokat, a szabadidős tevékenységeket, valamint a tanyasi élet velejáróit. A résztvevők néhány nap erejéig kiengedhetik a gőzt, szórakozhatnak, különböző hétköznapi és autentikus sportágakban mérhetik össze tudásukat csapatosan és egyénileg, majd az esti koncertek alkalmával, magukból kikelve, vagy épp magukat elengedve bulizhatnak. Mindezt úgy, hogy bármely pillanatban elszökkenhet mellette egy kecske.

Az 1. TanyaFeszt 2012-ben került megrendezésre, mindössze 30 fő, valamint 3 felfújható medence részvételével, ami valójában házibulinak indult.

Az elnevezés (mint az első világháború esetében is) akkor következett be, mikor a második megrendezésre került. Ez 2016-ban történt. A 2. TanyaFeszt alkalmával már teraszszínpadon, élőzene fogadta az érdeklődőket, mely 45 főből állt. Lévén, hogy kivételesen októberben került megrendezésre, cidri volt, azonban 3 szülinapos is ünneplésre került, aminek a vége egy hatalmas tortacsata lett, valamint a “tortakrémes szalonna” feltalálása.

NÖVEKEDÉS

 A 3. TanyaFeszt már egy évvel később, 2017-ben következett be, 90 fő részvételével, valamint meghívott zenekarokkal. Az esemény apropója volt a traktorral ásott, majd nem traktorral fóliázott medence. A TanyaFeszt újabb egy évvel később, 2018-ban folytatódott, három napon keresztül, immár a találó, 4. TanyaFeszt néven. A rendezvényen kikapcsolódók száma 170 fő volt. Ekkor már naponta minumum négy, meghívott együttes szórakoztatta a nagyérdeműt, bővült a sport- és szabadidős tevékenységek tárháza, a medence is felújításon esett át, valamint szakavatott, kulináris hozzáértők kezdték szervírozni az eledelt.

Ahogy a résztvevők száma, úgy a szervezők száma és a rendezvényen lezajló események száma is évről-évre bővül. Elköteleztük magunkat a zene, a sport és a kötetlen szórakozás mellett. Törekszünk a változatos zenei ízlés kielégítésére, a meghívott együtteseknek köszönhető élőzenével, valamint a deep-istálló klubosabb basszusaival.

A sport kedvelői megtalálhatják a számításukat (a teljessék igénye nélkül) flag-fociban, homokfociban, esetleg röplabdában, azonban az alternatívabb sportok kedvelői belemerülhetnek a szopafoci, a kickball, vagy épp a beerpong örömeibe, de többek közt a női traktorvezető verseny, vagy a férfi felsőtest szépségverseny is csalogató lehet.

Akik pusztán lazítani és lazítani, vagy épp lazítani jönnek, azok elmerülhetnek a társasjátékok armadájában, napozhatnak a medencében egy matracon, esetleg beülhetnek az egyik, szabadtéri zen sarokba diskurálni, mely minden alkalommal egy helyi stand-up comedy-be csap át. Ha úgy esik jól, meg is ihatnak szimplán egy sört. Vagy kettőt.

Maga az életérzés leírhatatlan, de megpróbáltuk összefoglalni…

ALAPELVEK

 

A fesztiválnak, szervezés tekintetéből három fő pillére van:
– A rendezvény teljes mértékben non-profit, azaz minden befolyt összeget (és néha még azon felül is) visszaforgatunk magába a rendezvénybe.
– A meghívott fellépők nem fellépési díjért tarkítják a repertoárt, így biztosítva a valódi örömzenét.
– A rendezvény területére szeszesital behozható. Mindenki annyit hoz magával, amennyit jónak érez. Természetesen mi is biztosítunk betevőt a szomjazóknak, de ez mindössze opcionális.

Aki már egyszer is megfordult nálunk, az pontosan tudja, hogy itt mindenki otthonosan érzi magát, ahogy azt is, hogy a kecske szent. Mindegyik. Hiszen: “Tanya csak egy van!”