Pénteken sem feledkezünk meg azokról, akik a TanyaLagzis programok és sportrendezvények mellett leginkább a zenét preferálják. Változatos fellépőkkel készülünk, hogy a lehető leginkább rásimuljunk az aktuális pár, a násznép és mindenki más ízlésére is. A sarokban üldögélni csak akkor lesz esélye valakinek, ha eleve így szokása élvezni a bulit. Eltérő stílusok, mégis konstans, minőségi örömzene, napnyugtától kifulladásig, a közreműködők pedig a következők:

 

18:00 : Momijiland – A pénteki, első fellépőinkben ismerős arcokat köszönthetnek azok, akik tavaly és tavalyelőtt is részt vettek a TanyaFeszten, hiszen visszatér a nagy sikert aratott, szegedi székhelyű Take Three, immáron Momijiland néven. Mondhatni nem is lehetne nélkülük elképzelni a TanyaFesztet. Megmaradtak az igényes, háromfős felállásnál, azonban a névváltoztatás után saját dalokon kezdtek dolgozni, melyekből ízelítőt is kapunk. Emellett akusztikus gitár alapokra építő jazz standardek és francia sanzon feldolgozások előadására is számítani lehet, tökéletes hangulatot teremtve így a koncertlátogató fesztiválosok számára.

 

 

19:30 : Smokin’kills – A második fellépőnk belecsap a lecsóba, amire már az is bizonyíték, hogy ők maguk a Placebo, az Audioslave, a Foo Fighters, a Guano Apes és még számos, kiváló banda nyomán határozzák meg magukat. A Budapestről érkező zenekar nem csak keresi a szélsőségeket a hangulat és az inspiráció terén, de meg is találja. Zenéjüket leginkább úgy lehet jellemezni: olyan alter-hardrock, ami fasza, dögös és forró, épp ezért tökéletes hozzávalói lesznek egy fülledt nyárestének.

 

 

21:00 : Jaffa68 – Harmadik fellépőnket már megelőzte a hírneve, köszönhetően annak, hogy a TanyaFeszt Tehetségkutatójának nyerteseiről van szó, szóval velük távolról sem árulunk zsákbamacskát. A 2019. nyara óta együtt zenélő, blues-rock zenei alapokon nyugvó, budapesti formáció kiforrott és tudatos, de egyben tökös muzsikát tol. A tökéletes előadásmódnak köszönhetően abszolút lehengerlő színpadi műsort csinálnak. Erősen ajánlott bárkinek, akit vonz a magával ragadó lendület és a füstös klubokat idéző Whisky-illat.

 

 

22:30 : Rekamié – Negyedikként a 2016-ban alakult, budapesti, magyar indie zenét játszó, fésületlen zenekarral találkozhattok. Az üde trió hullámaira mindenkinek érdemes lesz felülnie, fülelnie és egy pillanatra megfeledkezni minden másról. Csak sodródni és hagyni, hogy vigyen, amerre akar. Javasoljuk chillezéshez, átszellemüléshez, a Jaffa68 által megteremtett, füstös hangulat tovább emeléséhez, szüntelen táncoláshoz, vagy bármi máshoz. Már csak azért is, mert tavaly saját szemünkkel, fülünkkel és lábainkkal is rájukcsodálozhattunk a TanyaFeszt színpadán. A formáció frontleányzója remélhetőleg a Női Tratorvezető Versenyen meg fogja mutatni, hogy a fűnyírótraktor kezelésben mennyit javult tavalyhoz képest. )

00:00 : NemAzalényeg – Az est utolsó fellépője félig-meddig ismerős lehet a TanyaFeszt látogatóinak, hiszen két együttes fúziójából jöttek létre. Ez a két együttes a Halftones (ők voltak TanyaFeszten) és az AnalSushi (ők nem voltak). Hogy mikor alakultak? Nem az a lényeg. Hogy hányan vannak? Mit játszanak? Nem az a lényeg. Hogy akkor mégis mi a lényeg? Éjféltől kiderül, de nem az lesz a lényeg.

A pénteki felhozatal már írásban is kielégítőnek tűnik, élőben azonban ez hatványozottan igaz lesz, köszönhetően a sokszínű stílusnak, a változatos töltetnek, de az ennek ellenére konstans minőségnek. Győződjetek meg róla a saját szemetekkel (vagy fületekkel)!!!