Verőfényes napsütés, tikkasztó hőség és sikeres TD-k kíséretében került megrendezésre a II. TanyaFeszt Beachflag Kupa a Tálas-Ranchen, mégpedig a TanyaLagzi keretein belül. Három csapat képviselteti magát a megmérettetésen: a szegedi székhelyű, CFS Guardians Amerikai Futball Club Divízió II-es csapata, a Budapest Titans Amerikai Football Club utánpótlás csapata, valamint a mindig kihagyhatatlan, fesztiválozókból összeverbuvált helyi csapat. Mindhárom csapat eltérő játékmóddal, különböző erősségekkel és gyengeségekkel vágott neki a kupának, a legjobb kilétére pedig körmérkőzés keretein belül derült fény.

A “MiniTitánok” tökéletesen kamatoztatták a mozgékonyságukat, illetve magasságukból (vagy épp alacsonyságukból) adódóan a meglett játékosok nehezebben tudták elcsípni rajtuk a szalagot. A helyi csapat rutinosan építette be játékába a sokadik napi rock&roll, a másnaposság, valamint az elfogyasztott sörök hatásának elegyét. A Guardians remekül „kihasználta” a Beachflag Kupát arra, hogy a Covid miatt megváltozott szezon előtt igazi, csapatépítő edzőmeccseket vívjon. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen ők diadalmaskodtak a megmérettetésen, ők nyerték a kupát, valamint az azzal járó bérleteket az idei fesztiválra.

Idén sem maradunk homok, szalagok és tojáslabda nélkül, ugyanis a VI. TanyaFeszt alkalmával megrendezésre kerül a III. TanyaFeszt BeachFlag Kupa, melyre összeforrott csapatoktól, de 8-12 fős társaságoktól is várjuk a jelentkezéseket. Részletek hamarosan!

Szabályok

Fotó: B42 – DiY