Mint tudjátok, sajnos a járvány miatt idén nem tudtuk szeretett rendezvényünket megtartani. Ám a Tanya így sem áll üresen, szeptember végén ugyanis élő szerepjátékot szervez ide a Forsaken LARP csapata, harccal, intrikával, diplomáciával, nyomozással.

 

A nyáron szomorú hírt kellett közölnünk veletek, kiderült ugyanis, hogy 2022-ben sajnos nem tudunk a szokásos módon TanyaFesztet szervezni nektek. Ám a Tálas Ranch így sem üres. A fővárosi Forsaken LARP csapata ugyanis izgalmas élő szerepjátékos eseményt hoz a Tanyára a szeptember 30 és október 2 közötti hétvégén.

A LARP (live action role-playing), azaz élő szerepjáték sokféle fikciós világban játszódhat, esetünkben középkori fantasy környezetben. A résztvevők egy-egy karaktert hoznak, amit maguk alkotnak meg és játszanak el a szabályok mentén. Ez a Forsaken őszi játékában lehet nyomozásra fókuszáló, harcorientált, vagy olyan, melyben a szerep eljátszása az elsődleges. A párbeszédek, csaták, történések rögtönzöttek, de persze egyéni és közösségi célok, küldetések adnak nekik irányt.

A sztori onnan indul, hogy a Felsózott földek nevű terület új helytartót keres, ami a szokásos Veremtorna összecsapásán dől el. Így több karaván is elindul Talos felé, nem csak a címért megküzdeni, vannak, akik kereskednének és egy átkot törnének meg. A másfél napos élő szerepjátékos rendezvényre már elindult a jelentkezés, amely 2022. szeptember 28 éjfélig tart. A szervezők természetesen szívesen segítenek a karakterek megformálásában és a felkészülésben.

Ne legyetek restek, ha hiányzik a tanyaszag, akkor gyertek el és próbáljátok ki, hogy milyen az, ha más bőrébe bújva kalandozol a már jól ismert Tanyán!