A VII. TanyaFeszt Gödör Színpada azt a célt szolgálja, hogy változatos legyen a zenei felhozatal. Meg a nagy ló*aszt! Azt a célt szolgálja, hogy ne álljon le a buli hajnali 2-kor. Közben persze diverzifikálja a stílusokat is. Ebből a felhozatalból mutatjuk be az utolsó hármast. Azokat, akik több ízben is tiszteletüket teszik majd a színpadon.

CRPMN

Kezdjük rögtön azzal a személlyel, aki a Gödör színpad hajjakendje! DJ Crapman, azaz Pugner Péter már akkor otthonosan mozgott a Tálas Ranchen, mikor a TanyaFeszt még a kanyarban sem volt. Azóta viszont több TanyaFeszten lépett fel, mint amennyin nem, így pontosan tudja, mi kell a népnek. Számára is tartogat azonban újdonságokat a TanyaFeszt, hiszen idén már a szervezői gárdát is erősíti, azaz a színpad mindkét oldalán brillírozni fog. 

Zenei pályafutását 2010-ben kezdte a Szegeden alapított Csápp nevű formációban. Az egyetemi rádióban és számos rendezvényen tevékenykedve gyorsan meghódította a szegedi közönséget. Az élet később új lehetőségeket hozott, melyeknek köszönhetően a kecskeméti és pécsi közönséget is megtáncoltatta. A zenei utazás során Crapman stílusa folyamatosan formálódott és bővült. Különböző műfajok, mint a Hip Hop, Ghetto Funk, Funky Rnb, Drum and Bass színesítik repertoárát. Ma már a magyar fesztiválok és klubok színpadain is otthonosan mozog. Legyen szó a tűzön-vízen átívelő Balatonról és annak Friss teraszairól, ahol a nyári esték vibráló hangulata kelti életre a zenét, vagy a Reggae Camp és természetesen a TanyaFeszt, ahol a zene és a természet találkozása varázsolja el a közönséget, Crapman mindig ott van, hogy zenéjével emelje az események hangulatát. Augusztus 9-én pedig minden összeér és minden egy helyen lesz. VII. TanyaFeszt, Crapman, Gödör színpad, mi és Ti! 

Amott

A Gödör Színpad esti bemelegítésére Crapman nem egyedül vállalkozik. A rezidens lemezlovasunk mellé szegődik BandiT és Amott is, akik külön-külön is kapnak sávot a TanyaFeszten. 

Amott, azaz Szabó Tamás Toma sztorija egészen ’97-ig nyúlik vissza, amit komolyabb sikerek követtek 2002-ben. Ekkor alakult meg a hajdani AMPS, azaz A Minta Példány Szégyenei.

Rendszeresen koncerteztek az országban, később pedig a Bobakrome féle Waacum Airs labelbe is beintegrálódtak. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy Akkezdet Phiai vagy Aza is onnan indult.

2007-ben behúzták a Sprite által fémjelzett It’s Rite hip-hop jamet, ennek eredményeként megszületett az első kézzel is fogható kiadvány. A Kockázatok és Mellékhatások CD-re a legtöbb alapot a label társakkal együtt készítették, de olyan kiadványokon is szerepeltek, mint a Kool Kasko féle Optimus Krime vagy a Mekvárt Szleng.

Később az Afrodzaqum hip-hop/reggae bandában csiszolta tovább a stílusát. Jelenleg Amott néven szólóban készít dalokat, amelyben a rap, ének, ragga is színez.

BandiT

BandiT egy pécsi származású turntablist DJ. Kezdetben hip hop, funk és rnb volt a fő csapásirány. Később azonban beleásta magát a javarészt brit elektronikus zenék világába, amit még inkább elmélyített a 3 év folyamán, melyet egy londoni egyetemen töltött. Az eltelt éveknek köszönhetően kitágtotta saját ízlésvilágát. Így előfordulhat nála glitch hop, drum and bass, deep dubstep, grime, bassline es tech house is.

Izgalmas genre kavalkád, különleges keverések, ami több is, mint megér egy bepillantást. BandiT fogja hivatalosan megnyitni a Gödör Színpadot, mint az augusztus 8-i (csütörtöki) első fellépő. Ha pedig valaki nem tudna betelni vele, a következő napon sem kell majd nélkülöznie őt, hiszen a korábban említett két fellépővel (név szerint CRPMN és Amott) karöltve, egy kollaboráció keretein belül csapnak oda. Durván.

Emlékeztető: A fentebb említett előadók nem csak egyetlen fellépéssel fogják színesíteni a programokat, hanem többször is megfordulnak majd a színpadon, meg körülötte is. Bérleted megvan már?