Csütörtök, valamint péntek után a szombat sem lesz különb, sőt, a lehető legméltóbb módon zárjuk majd az utolsó éjszakával a TanyaLagzit. Az egész napos ünnepléshez, lazuláshoz, sportoláshoz és vetélkedéshez dukáló zenei repertoár várja majd a nagyérdeműt este, feltéve a koronát a három napon át tartó mulatságra. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, de természetesen most sem feledkezünk meg egy kis pontosításról:

18:00 : Kedveskovács – Az est első fellépője a celldömölki alternatív rock-banda, akik már ötödik éve csinálnak saját számokat, méghozzá nem is akármilyeneket. Dalaikból és így a szellemiségükből is leginkább a ’90-es évek rockzenéi, valamint a merengős, bluesos melódiák köszönnek vissza. Erős kezdést biztosítanak a zárónapra, a délutáni kószálásból a figyelmet egyértelműen a Terasz Színpadra irányítva.

 

 19:30 : Kabinláz – A második fellépő érkezésére Püspökladány irányából számíthatunk, megajándékozva minket riff-centrikus, modern rock/metal dalaikkal. 2013-as alakulásuk óta számos megmérettetésen, valamint tehetségkutatón szerepeltek kimagaslóan, ami a kiforrott és technikás dalokon maximálisan tetten érhető. Olyan zenekarok nyomán határozzák meg magukat, mint a Pearl Jam, a Pantera, a Disturbed és a Deftones, ami nem csak meggyőző felhozatal, de helytálló információ is.

 

 21:00 : Five More Minutes – Aki járt már TanyaFeszten, annak nem kell bemutatnunk az est harmadik fellépőjét, az eredeti, kézműves stoner metált játszó, szegedi zenekart. Zenéjük a korábban dallamosabb, pörgősebb rock-metál egyvelegétől mára egyre inkább közelít a stoneres, húzós riffek, a dark country és a metal ötvözetéhez. Ha létezik a TanyaFesztnek rezidens zenekara, kétségkívül ők azok, hiszen idén negyedik alkalommal lépnek a Terasz Színpadra, s immár második éve szállítják a TanyaFeszt hivatalos dalát.

 

 22:30 : Heartkiller – Negyedik fellépőnk a 2011 óta melodikus metált játszó, debreceni együttes. Dalaikban fellelhetők skandináv és amerikai motívumok is, olyan zenekarokhoz közelítve ezáltal magukat, mint az In Flames, a Scar Symmetry, az Arch Enemy, a Trivium, vagy a Five Finger Death Punch. Saját hangvételük mégis megkülönböztethető minden mástól, melyhez külön ízt adnak magyar dalszövegeik is, így nem csak kemény, de egyedi bulira is lehet számítani este fél 11-től.

 

 00:00Solar Yeti – Az estét, valamint a rendezvényt is záró zenekar a szegedi, sártaposó power trió. Ezer éve fennállnak, idén pedig jelentkeztek első kislemezükkel is. Dalaikat a húzós, súlyos riffek, valamint a karcos, southern ének jellemzi. Sallangtól és köntörfalazástól mentes zene, szimplán a nyers döngölés. Igazi stoner sludge zúzás, mely a résztvevők utolsó energiacseppjeit is kisajtolja. Kődarálásra fel!

 

 Ezzel teljessé váltak a TanyaSzínpad változatos zenét játszó, de egytől-egyig minőségi fellépői, biztosítva a garantált szórakozást, valamint a megfelelő talpalávalót. Természetesen a TanyaSzínpadon kívül is lesznek fellépők, gondolva az eltérő zenei stílusra éhezőkre is. Róluk is hamarosan jövünk az infókkal.