A TanyaFeszt egyik jellemzője, hogy a vetélkedők és versenyek, melyekre a résztvevők benevezhetnek, távolról sem hétköznapiak. Jó példa erre a Pucérmaraton, vagy épp a már korábban említett, Női Traktorvezető verseny. Ebbe a felsorolásba tartozik az Unikornis Szépségverseny is, mely 2020-ban már második alkalommal került megrendezésre.

A koncepció pedig rém egyszerű. A jelentkező keres egy unikornist, a zsűri színe elé hozza, a szakmai zsűri pontozza (jelentsen bármit is ebben a tematikában az, hogy szakmai), majd a legmagasabb pontszámot elérő versenyző nyer. Amennyiben a jelentkező nem talál unikornist, úgy különböző kiegészítőkkel ruházhatja fel magát, hogy ő maga álljon a zsűri elé egy unikornis formájában. Az eddigi, két megmérettetés alkalmával utóbbiak voltak túlnyomó többségben.

A II. Unikornis Szépségversenyen nem egy, hanem rögtön két jelentkező utasította maga mögé a felhozatalt. Szűcs Virág és Tóth Blanka kreációja olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy mindketten egy-egy VI. TanyaFeszt bérlettel gazdagodtak. Gratulálunk nekik, valamint megragadjuk az alkalmat, hogy bejelentsük: idén megrendezésre kerül a III. TanyaFeszt Unikornis Szépségverseny, melynek folyamán továbbra is a legkreatívabb és egyben leggyönyörűbb alkotásokat várjuk!
Ki tudja, lehet, hogy idén három ember áll majd a dobogó élére?