A pünkösd a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg, a TanyaFeszt szervezőinek azonban az előkészületeket és a tanya rendezését jelenti.

A múlt hétvégén a TanyaFeszt szervezőinek nagy része összeröffent a Tanyán, hogy péntek délutántól kezdve egészen hétfőig formálja a tanyát a szokásosnál is szerethetőbbre, szebbre és élhetőbbre. Az összegyűlt tömeg többek közt felhasított több mázsányi fát, hogy ezzel ne a fesztiválon kelljen a nyugisarok békéjét megzavarni. Szelektáltuk a fekvő- és ülőhelyeket is, hogy valóban minőségi kényelemben részesíthessük a minket választó fenekeket. A TanyaFeszt kiírás átfestésen esett át, valamint a zuhanyzó fala is festve és logózva lett. Lomtalanítottunk is, hogy a zenekarok számára fenntartott backstage és a szabadulópajta is kellő hellyel és tisztasággal várhassa a nagyérdeműt. Az előbb említett dolgok mellett megannyi, kisebb-nagyobb feladattal járultunk hozzá ahhoz, hogy a VI. TanyaFeszt minősége túlszárnyalja az eddigiekét. Nem mellesleg, a hétvége folyamán újabb taggal bővült a tanya népessége, egy kiskecske személyében, akinek több is, mint örültünk.

A hétvégéről egy átfogó videófelvétel is készült, mely épp az utómunka fázisban van, azonban elkészülte után azonnal megosztjuk veletek, hogy Ti magatok is láthassátok a folyamatokat és a csapatot, akiknek a TanyaFesztet köszönhetitek. Addig is nézegessétek a galériánkba feltöltött kazalnyi képet.

Fotók: B42 – DiY