A II. TanyaFeszt Tehetségkutató folyamán a zenekarok olyan mértékű hangulatot varázsoltak a színpadra, amit szavakkal lehetetlen jellemezni. Ezen zenekarok egyike volt a Hűvös, akik a rendezvény ezüstérmesei lettek.

A Hűvös zenekar olyannyira friss formáció, hogy június végén tartják majd első születésnapjukat. A zenekar maga egy középiskolás próbálkozásból nőtte ki magát. Az együttes pofátlanul fiatal, ezzel ellentétben viszont a minőség, amit képviselnek, kenterbe ver jó néhány, több éves tapasztalattal rendelkező zenekart. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint az, hogy mindössze három hónaposak voltak, mikor a Carson Coma lemezbemutató koncertjének előzenekaraként léptek fel az A38 Hajón.

Zeneiségük leginkább az alternatív pop és rock keverékeként definiálható, de erősen érezhető, hogy hat rájuk a 60-as évek zenei világa is. Fiatalos lendületükkel egy friss, fiatalos érzést adnak majd a VI. TanyaFeszt pénteki napjához, hiszen augusztus 6-án, 19:30-tól tiszteletüket teszik a Terasz Színpadon, ahol magyarázkodás helyett a dalaikkal támasztják majd alá, hogy okkal került nyakukba az ezüst.