Természetesen, ha valaki előkap egy pakli francia kártyát, vagy Unót, azzal semmi probléma nem lesz, a cikk a védettségi igazolványra vonatkozik.

A Covid-19 nyomán hozott intézkedések útvesztője még magánszemélyre nézve is zavaros lehet, nem beszélve a VI. TanyaFesztről. Sokan bombáznak minket kérdésekkel ez ügyben, mi pedig szeretnénk tisztázni az intézkedések ránk eső részét, hogy egyszersmind megnyugtassunk mindenkit.

Jelen állás szerint megszűnt a kijárási tilalom, így azoknak sem kell majd időkorláthoz kötni a szórakozást, akik apartmanban, vagy épp otthon képzelik el a pihenést, hiszen szabadon dönthetnek arról, mikor vegyék az irányt az alvóhely felé. Ez jó hír.

Jelen állás szerint lehet szabadtéri rendezvényeket tartani legfeljebb 500 fő részvételével, az 500 főt meghaladó rendezvények viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók. A VI. TanyaFeszt egy szabadtéri rendezvény, látogatói pedig nem haladják meg az 500 főt, így nem kell majd a védettségi igazolvány a fesztiválon való részvételhez. Ez szintén jó hír.

Jelen állás szerint a zenés-táncos rendezvények látogathatóak, ám ehhez védettségi igazolványra volna szükség létszámtól és helyszíntől függetlenül. Ez már kevésbé volna jó hír, de tekintve, hogy a VI. TanyaFeszt fő eleme a sport, a vetélkedő, a szabadidős tevékenységek, valamint a kikapcsolódás, a zene pusztán kulturális jelleggel bír, a tánc pedig amúgy is be lesz tiltva, szóval probléma ezzel sem lesz. Ha mégis probléma kerekedne belőle, a színpadot és a hozzá tartozó táncteret kordonokkal és/vagy bálákkal vesszük körbe, külön zenés-táncos rendezvénnyé varázsolva a koncertet, a kordonon belülre pedig csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

Továbbra is gőzerővel dolgozunk azon, hogy ne csak tartalmilag, de formailag is a szokásos minőséget hozzuk, épp ezért tájékoztatunk titeket folyamatosan mindenféle változással kapcsolatban, hogy a legkevésbé se kelljen aggódnotok. Summa summarum: nem szükséges védettségi igazolvány a VI. TanyaFeszten való részvételhez!