A TanyaFeszt évről évre menedékünk a hétköznapokból. Talán még sosem vártuk annyira, mint az elmúlt időszakban, amikor a karantén fogalma valóságossá vált számunkra. Tudjuk, hogy másra sem vágysz, mint belevetni magad a fesztiválszezonba, de van valami, amiről most sem szabad megfeledkezned. Ez a környezetvédelem. Hamarosan egymást érik majd a tömeges rendezvények, és bár egy nagyobb fesztivál komolyabb környezetvédelmi kihívásokkal néz szembe, mi itt a Tanyán is szeretnénk zöldek maradni.

A környezettudatosság nem csak trend. Ezt itt, a cserkeszőlői birtokon igazán jól tudjuk. Szeretnénk, ha még sok évig tarthatnánk ilyen fesztiválokat a természetben. Mivel a TanyaFeszt egyik legfőbb értéke a családias hangulat, nincsenek olyan nagy energetikai és környezetvédelmi elvárásaink. Minimális szemetet termelünk, és a kevés helyszínen nem fogyasztunk sok áramot. Néhány egyszerű dologgal elérhetjük, hogy a fesztivál ökolábnyoma ne legyen nagyobb egy pár kecskepatánál.

Ha buliztál már velünk a Tanyán, te is tudod, hogy a kölcsönös odafigyelésen kívül nincsenek szigorú szabályok. Szinte bármit behozhatsz magaddal, ezért a zöld fesztiválozás részint rajtad múlik. Cserkeszőlőre könnyű eljutni tömegközlekedéssel, de a TanyaFeszt Facebook-közösség a telekocsis utazásban is segít. Mi biztosítjuk a menő, kecskés refill poharakat és a szelektív hulladékgyűjtőket, neked csak használnod kell. A cigidet nem mindenhol tudod hamutartóban elnyomni, így mindig legyen nálad valami, amiben a csikkeket gyűjtheted.

Gondoskodunk árában és minőségében is fogyasztóbarát ételekről minden napra, hogy csomagolásmentesen oldhasd meg az étkezést.

A WC egyszerű és energiatakarékos, a fesztiválzuhany vizét pedig a nap melegíti. A tisztálkodószereket ne hagyd otthon, de ne is felejtsd ott a zuhanyzónál. Egy mesés helyet találtunk, ahol felállíthatod a sátradat, ezért a közvetlen környezeted tisztán tartásában már a te segítséged kérjük.

Mi mindent megteszünk, hogy a VI. TanyaFeszt is fenntartható, kecskebarát fesztivál legyen. Együtt vigyázhatunk erre a menedékre, ahol gondtalanul kortyolgathatod a hideg sörödet, távol a városi zajoktól.