A VI. TanyaFeszt több aspektusból is megközelíthető. Van, aki a lazulás miatt jön. Akad olyan is, akit a sportrendezvények és a vetélkedők érdekelnek leginkább. A társaság maga is sokakat vonz és persze nem kevesen kötnek ki nálunk a zene miatt. A zenekarokat már bemutattuk nektek, de gondolunk azokra is, akiket nem az élőzene, hanem a gépek kattogása, a diszkók ritmusa, az elektronikus hangzás minden formája és a duc-duc-duc mozgat meg leginkább.

Az élőzenei fellépéseket követően ugyanis minden nap DJ-k veszik majd át a főszerepet a Terasz Színpadon a zenekaroktól. A buli így nem csak hogy nem áll le, de magasabb sebességbe is kapcsol, pofátlanul a táncra helyezve a hangsúlyt. Mindhárom este két-két fellépő váltja majd egymást, így téve teljessé a valóban stílusbeli változatosságot, valamint az aludni próbálók ébrenlétét is a Terasz Színpad közvetlen környezetében.

Fellépőink között köszönthetünk rutinos visszatérőket, de újoncot, sőt még berkeinkből magát kinövő sztár-szláv hardbass-mestert is (akire már most eszeveszettül büszkék vagyunk), szóval a DJ-k listája a teljesség igénye nélkül a következő:

 

Augusztus 5. Csütörtök – 01:00 – DJ Put In

Telitalppal guggolás. Adidas melegítő. Három csík. Gopnyik. Russian HardBass a végletekig. Mindenki jól ismeri a Tanyán, de kiléte egyelőre legyen meglepetés.

Augusztus 5. Csütörtök – 03:00 – Trackman

Az industrial techno szerelmese, akitől leginkább a techno és trance vonal várható. Nem mellesleg első hivatalos fellépése lesz a VI. TanyaFeszten.

Augusztus 6. Péntek – 01:00 – Von Haus

Igazi TanyaFeszt veterán, aki még ott keverte a zenéket, ahol most már az italokat. A throwback, dnb, dubstep és techno szerelmesei garantáltan elégedettek lesznek.

Augusztus 6. Péntek – 03:00 – Crapman

Leginkább glitch hop, drum’n’bass, hip hop, chill hop és funky lesz a terítéken. Ő sem első ízben pörgeti majd a lemezeket a Tanyán, hisz visszajáró vendég nálunk.

Augusztus 7. Szombat – 01:00 – Crapman

Az előbbi után szabadon. A személy ugyanaz lesz, a zene azonban változni fog.

Augusztus 7. Szombat – 03:00 – HumpPank

Szociokulturális zenei kísérlet, középpontban a finn-magyar rokonság, a bosnyák ska, a rumban pácolt kalózmetál, a sörtől böfögő osztrák jódli, a töltöttcigi szagú ukrán polka és egyéb nyalánkságok. Tavaly ők zárták a TanyaLagzit és meggyőztek minket, hogy idén se legyen másként.

 

Lesz itt tehát minden, mi jó és persze még olyan is, ami nem, de szokáshoz híven azt is élvezni fogjuk, mert a hangulat addigra már akkor sem tud alábbhagyni, ha erőszakkal kényszerítik. Az sem kizárt, hogy egy-két buli a reggeli ébresztőig tart, ami a TanyaFeszt Konzultációján megszavazott dalt tekintve nem is lesz hatalmas különbség.

Fotó: B42 – DiY