Képzelj el egy nyugodt nyár eleji estét. Kellemesen hűvös az idő, és Cserkeszőlő kedves mezőit a lemenő Nap festi vörösre. Hirtelen távoli zajokra leszel figyelmes és az érintetlen tájat két alak sziluettje rontja el. Igen, ezek vagyunk mi, ahogyan egy decibelmérő készülékkel macerálunk.

A TanyaFesztre készülve mindig felmérjük, mennyire lesz hangos a három napig tartó koncertezés. Tudjuk, hogy az, ami a fesztiválozóknak kikapcsolódás, a környező tanyák lakóinak már kevésbé volna pihentető. Számba vesszük, mennyire zúzhatnak a fellépőink. Figyelmesek vagyunk, mert szeretjük a fesztiválunknak otthont adó Cserkeszőlőt.

Az első TanyaFeszt egy nagyobbra sikerült házibuli volt és azóta is megőriztük a családias hangulatot. Az idei házibulira is szeretettel várunk minden helybelit. Ha Cserkeszőlő az otthonod, a belépőjegyed felét mi álljuk. Féláron veheted meg a karszalagot a lakcímed igazolásával. Ezért cserébe olyan koncertekben lesz részed, amit máshol nemigen találsz meg.

Néha még a saját közönségünk is meglepődik, mennyire változatos nálunk a zenei kínálat. Szeretnénk izgalmas, kulturális programokat szervezni, amik többet ígérnek egy hagyományos utcabálnál vagy falunapnál. Ezt a törekvést Cserkeszőlő is támogatja, hiszen a komoly koncertek ellenére egy gyerekbarát fesztivál vagyunk. Itt tényleg a pihenésé a főszerep.

Nagyon hálásak vagyunk a Cserkeszőlői Önkormányzatnak, amiért segít az álmunk megvalósításában. Ennek köszönhetően idén 20 fellépővel, számos vetélkedőkkel, 7 sportrendezvénnyel, 2 rendezvénysátorral és rengeteg ülőhellyel tudunk fogadni titeket. Köszönjük a helyi támogatást, és büszkék vagyunk, hogy a település kulturális életét a TanyaFeszt is színesíti.