2024-ben visszatér a TanyaFeszt, hetedik alkalommal, ami már a nyolcadik. Aki tudja, az tudja. Egy TanyaFeszt pedig már elképzelhetetlen a hozzá tartozó tehetségkutató nélkül, melynek során a zenét mindennél jobban szerető, méltatlanul fel nem fedezett zenekarok megtalálása a célunk.

A III. Tanyafeszt Tehetségkutató 2023. október 7-én, 12 órai kezdettel kerül megrendezésre, helyszíne pedig a szegedi Premier Művészeti Szakgimnázium és AMI.

Hogy kiket kell majd lenyűgözni? Idén is változatos zsűrit sikerült összeültetni, akik eltérő aspektusból látják a zene világát, azonban közös bennük, hogy a minőséget képviselik és azt is keresik egyben. Ítész lesz Kövecses Evelin, a Nest of Plagues és az I’m Dorothy gitárosa; Pleskonics András, zenetörténész; Vári Gábor, a Miracle Sound Studio producere; Győr Sándor, a Fáklya Rádió Fémforgács műsorának házigazdája; és természetesen Tálas Sándor, a TanyaFeszt atyja, azaz a Végtelen Paraszt.

Az impozáns zsűri mellett a díjak is hasonló szintet képviselnek, hiszen a dobogósok fellépési lehetőségekkel, valamint promóciós előnyökkel gazdagodnak. A tehetségkutató harmadik, valamint a második helyezettje egy-egy ForgácsPR Promo csomag előnyeit élvezheti, valamint felléphet a budapesti Riffben és természetesen a VII. TanyaFeszten is. A győztes zenekarral interjú készül a Fáklya Rádióban, valamint a Riff és a VII. TanyaFeszt színpada mellett a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon is felléphet (a részletek még egyeztetés alatt). A különdíjak közt szerepel egy Tanya Inspirációs Hétvége, valamint Miracle Sound Studio kedvezmények is, de VII. TanyaFeszt bérletek és TanyaFesztes merch termékek sem maradnak távol a tehetségkutatótól.

A zenekarok a koncert@tanyafeszt.hu e-mail címen jelentkezhetnek, a jelentkezési határidő pedig 2023. szeptember 17. A jelentkezésben egy rövid, vagy épp hosszú, esetleg humoros leírást kérünk magatokról, valamint minimum egy, saját zenei anyagot. Kitétel, hogy a zenei anyag ne feldolgozás, hanem saját alkotás legyen!

Akár törzsvendég vagy a TanyaFeszten, akár a minőségi zenét szereted, vagy épp a jó társaságot, várunk téged szeretettel október 7-én a III. TanyaFeszt Tehetségkutatón, bővebb információkért pedig hallgassátok ma este 20 órától a Fáklya Rádió Fémforgács című műsorát, ahol a Végtelen Paraszttal készült interjú keretében kaphattok még mélyebb betekintést a Tanya jövőjébe.