Jövőre újra találkozhatunk a Tanyán és mi már nagyon, nagyon, nagyon (∞) készülünk, hogy méltóképpen tivornyázhassunk két év kihagyás után a VII. TanyaFeszten. Addig viszont még pontosan 336-ot kell aludni, ami elviselhetetlenül hosszú idő, így arra gondoltunk, hogy az eddig fellépett zenekarokkal készítünk interjúsorozatot, hogy közösen ráhangolódjunk a nagy újrakezdésre. Tanya Lajstrom néven minden (vagy minden második 😀 ) csütörtökön olvashatjátok, íme az első, a Tanya Lajstrom #01:

Akik lapozták a nyári HammerWorld magazint, azoknak biztosan ismerős az Angertea zenekar neve, ugyanis egy hosszabb interjú is megjelent a zenekarral, illetve a hangpróba rovatában is helyet kapott a Darkmind című legújabb lemezük. Az alábbiakban pedig Mihály Gergő énekes-gitáros válaszolt nekünk néhány kérdésünkre, amit a TanyaFeszten fellépett zenekaroknak feltettünk.

Mit éreztek a zenekarotok erősségének? Miben vagytok egyediek, illetve mit szeretnétek/terveztek ennek érdekében tenni?

Azt hiszem, hogy koncerten elég meggyőzőek tudunk lenni, mert mindenki nagy beleéléssel zenél. Illetve furcsa zenét játszunk, nagyon nem szokványosat, és ez talán erősségnek fogható fel. Sokan persze csak néznek, hogy ez micsoda. Nem tudják hová tenni az egészet, de ez ilyen perverz örömmel szokott eltölteni.

Ha mindössze egyetlen dalt hallgathatna meg valaki tőletek, melyik dalt ajánlanátok a figyelmébe? 

Talán az Embrace of Lizards címűt, amire egy elég látványos klipet is forgattunk. Nemrég jelent meg. Csekkoljátok:

Milyen aktualitások történtek a banda életében és mi várható a következő fesztiválig?

Májusban jelent meg a hatodik nagylemezünk, a Darkmind, és emellett ősztől toljuk az országos lemezbemutató turnénkat. Hat nagylemez során elég szép repertoárunk összegyűlt, szóval nehéz összeválogatni a koncertprogramot úgy, hogy minden lemezről legyenek dalok, de igyekszünk. Lesz még ősszel kettő új klipünk is, amit érdemes lesz majd megnézni mindenkinek.

Mi a legmaradandóbb élményetek a TanyaFesztről? 

Csakis maradandó élményeink vannak. Imádtuk minden pillanatát. Nagyon jó közönség, aranyos szervezők, lelkesedés, sok pálinka, igazi alföldi hangulat. Mi is alföldi gyerekek vagyunk, és nagyon tudtunk azonosulni ezzel az egész érzésvilággal.

Meddig tartott túllépni azon, hogy vége a fellépésnek és egy évet kell várni a következő Fesztig?

Igazából nem egy évet vártunk, hanem ha jól számolom hármat. Mi már a koncert után másnap legszívesebben újra felléptünk volna. Tényleg nagyon jól éreztük magunkat.

Hogyan alakult a gruppi-arány, a TanyaFeszt után?

Nálunk ez mostanában a nullához közelít, mert mindhárman házas emberek vagyunk. Szóval egy ideje már nem foglalkozunk ezzel a részével a dolognak. Régen azért volt minden.

Ajánljatok két zenekart, akiket fesztiválozóként szívesen látnátok a színpadon!

Talán a Shapat Terrort és a Mad Robots-ot mondanám, de rengeteg iszonyú jó zenekar van még az országban.

Miben különbözik szerintetek a TanyaFeszt a többi fesztiváltól? Fellépnétek-e megint a Tanyán, ha esélyetek adódna rá? 

A már említett alföldi feeling, ami a legvonzóbb számomra. Illetve tök jó zenekarok vannak. Természetesen nagyon szívesen fellépnénk bármikor.

Részt vettetek egyéb programokon is a Tanyán? Amennyiben nem, tervezitek javítani ezt a hibát a jövőben? 

Igen, szerveztünk egy zenekaron belüli pálinkaivó versenyt, és mindhárman csúnyán veszítettünk.

Kérlek egyetlen igennel, vagy nemmel válaszoljatok: Szerintetek is a nap keleten kel fel és a TanyaFeszt a legjobb hely egy feltörekvő zenekar számára?

IGEEEEEEN!