Nem csak programokkal kecsegtetünk, hanem zenével is. A fesztiválok már csak ilyenek. Mától minden pénteken bemutatunk egy-egy fellépőt az idei felhozatalból. Sasoljatok minden hét utolsó munkanapján, hiszen olyan zenekarokkal ismerkedhettek meg, akik a VII. TanyaFeszt nívóját emelik! 

2019-ben új formációként robbant be a Darkmess nevű metálzenekar. Indulásának évében még csak két tagot számlált, mára már azonban négytagúvá nőtt. Zenéjükben egyéni, társadalmi és filozófiai problémákat dolgoznak fel, átültetve azokat komoly hangzásvilágba.  

A fentebb említett mély tartalmak boncolgatásának első színtere volt a 2020-ban megjelenő ARK című kislemezük, amit nem sokkal később, egy friss EP, a plusz két tag, valamint ugyanennyi videoklip is követett. 

A 2023-as év hatalmas ugrás volt a zenekar számára. Rengeteg sikeres koncerttel, fesztivál fellépéssel és az első nagylemez elkészítésének munkálataival telt, amit a Hangfoglaló Induló előadói program nyerteseként valósítanak meg. Nem csak a színfalak mögött aktív a zenekar, ugyanis a 2023. őszétől idén tavaszig tartó turnén a Lazarvs vendégeként lépnek fel országszerte.

Mégis, beszéljen helyettünk ez a Darkmessel kapcsolatos idézet: “Brutálisan sötét tónusok, váratlan ütemek, pokoli hangzás. Egy igencsak friss kvartett, amely egyéni, társadalmi és filozófiai problémákat dolgoz fel az emberi civilizációs kultúra elemeinek újragondolásával. Mindezt olyan formában, amely úthengerként söpör el mindent, ami az útjába kerül.”

A Darkmess zenekar augusztus 9-én pénteken, este 22:30-tól lép fel a Terasz Színpadon, szóval akit a zúzás mellett az sem zavar, ha közben elmerenghet az élet dolgain, annak ott a helye!