Három a magyar igazság, szóval most már tényleg összejön, aminek össze kell jönnie.

2024-ben visszatér sokunk kedvenc fesztiválja, vagyis a VII. TanyaFeszt, ami amúgy nyolcadik. Aki tudja, az tudja. Egy TanyaFeszt pedig már elképzelhetetlen a hozzá tartozó tehetségkutató nélkül, melynek során a zenét mindennél jobban szerető, méltatlanul fel nem fedezett zenekarok megtalálása a célunk. 

A III. TanyaFeszt Tehetségkutató 2024. április 6-án, 12 órai kezdettel kerül megrendezésre, helyszíne pedig a szegedi Városi Rock Klub.

A ZSŰRI:

Hogy kiket kell majd lenyűgözni? Idén is változatos zsűrit sikerült összeültetni, akik eltérő aspektusból látják a zene világát, azonban közös bennük, hogy a minőséget képviselik és azt is keresik egyben. Ítész lesz Kövecses Evelin, a Nest of Plagues gitárosa; Vadász János, a Városi Rock Klub vezetője; Vári Gábor, a Miracle Sound Studio producere; Győr Sándor, a Fáklya Rádió Fémforgács műsorának házigazdája; és természetesen Tálas Sándor, a TanyaFeszt atyja, azaz a Végtelen Paraszt.

A DÍJAK:

Az impozáns zsűri mellett a díjak is hasonló szintet képviselnek, hiszen a dobogósok fellépési lehetőségekkel, valamint promóciós előnyökkel gazdagodnak. A tehetségkutató harmadik, valamint a második helyezettje egy-egy ForgácsPR Promo csomag előnyeit élvezheti, valamint felléphet a budapesti Riffben és természetesen a VII. TanyaFeszten is. A győztes zenekarral interjú készül a Fáklya Rádió Fémforgács műsorában, mesélhetnek magukról a Ric$cast podcast keretein belül, valamint a budapesti Riff és a VII. TanyaFeszt színpada mellett a szegedi Városi Rock Klubban is felléphetnek. A különdíjak közt szerepel egy Tanya Inspirációs Hétvége, valamint Miracle Sound Studio kedvezmények is, de a VII. TanyaFeszt bérletek és a TanyaFesztes merch termékek sem maradnak távol a tehetségkutatótól.

A CSOMAGOK:

A fellépési lehetőségek magukért beszélnek, azonban ildomos részletesebben bemutatnunk az egyéb díjakat, hiszen a feltörekvő zenekarok számára ezek még csábítóbbá tehetik a tehetségkutatónkat.
Először is, a Tanya Inspirációs Hétvége keretein belül a Végtelen Paraszt által kiválasztott tehetségkutató döntős zenekar eltölthet egy hétvégét április és november között a Tálas Ranchen, teljes nyugalomban, a természet lágy ölén. A körülmények ideálisak lehetnek a pihenésre, de új dalok, vagy akár albumok megkomponálására is. Több zenekar esetében is akadt már példa ilyesmire. Emeletes ágyakon maximum 6-an elférnek, mellette pedig grillezési, tábortüzezési lehetőség is adva lesz, kecskesimogatással karöltve.
Másodszor, a Fáklya Rádió Fémforgács műsorának extrái. A ForgácsPR Promo csomag részeként a zenekar részére elkészül egy infolap, ami az összes fontos témát (rövid bio, diszkográfia, klipek, linkek, elérhetőségek, stb.) tartalmazza. A csomag részét képezi az aktuális hírekkel kapcsolatban (dal, klip, lemezmegjelenés) sajtóhírek elkészítése és elküldése a médiumoknak, valamint interjú szervezés is.
A Fémforgács interjú a hétfőnként 20:00-tól jelentkező, élőben twitch-en is követhető Webzine keretein belül történik. Az adás a műsor után podcastként elérhető a Fáklya Rádió honlapján, valamint több podcast csatornán. Videofelvétel is készül, ami felkerül a Fáklya Rádió csatornáira. Az adásban bemutatkozó zenekarok a saját dalaik mellett a kedvenceiket és hatásaikat is bemutatják.
Harmadszor, Szénégető Richárd vendégül látja a tehetségkutató nyerteseit a Ric$cast podcastben. Szűk/bő egy órában mesélhetnek a zenekar tagjai tabuk nélkül magukról, múltról, jelenről, jövőről, zenéről, vagy bármi másról, amit jónak éreznek.

JELENTKEZÉS MÓDJA:

A III. TanyaFeszt Tehetségkutató iránt érdeklődő zenekarok a tehetseg@tanyafeszt.hu e-mail címen jelentkezhetnek, a jelentkezési határidő pedig 2024. március 17.

Akár törzsvendég vagy a TanyaFeszten, akár a minőségi zenét szereted, vagy épp a jó társaságot, várunk téged szeretettel április 6-án a III. TanyaFeszt Tehetségkutatón! Természetesen nem csak kutatjuk a tehetségeket, de hallgatjuk is, szóval a rendezvényt követően senki ne induljon haza! Az Ørdøg, a Don Gatto, valamint a TanyaFeszt-rutinos Five More Minutes zenekarok koncertjén mindenki kiélvezheti a zene iránti szeretetét.