Ritkán élünk azzal a közhellyel, hogy a következő fellépő nem igényel bemutatást. Na nem azért, mert gyűlöljük a közhelyeket (ami amúgy igaz), hanem azért, mert a zenei felhozatalban ritkán köszönthetünk nagynevű zenekart. A VII. TanyaFeszt ezen a téren is szakít az eddigiekkel, hiszen sikerült egy már befutott, minőségi zenét játszó, a TanyaFeszt színpadára és családjába tökéletes passzoló zenekart találnunk.

Az  Aurevoir. zenekar zsámbéki és zsámbék környéki fiatalokból alakult nyolc évvel ezelőtt. Példaképeik a hazai táncházmozgalom és a beat / alternatív mozgalom jeles képviselői. Zenéjükben, amelyet ők maguk “ethno-beat”-ként definiálnak, koncepciózusan jelen van a sokszínűség. A magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai, valamint az 1960-as évek beatzenéje épp úgy alapul szolgál dalaikhoz, mint a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene. A zenekar neve („a viszontlátásra!”) arra enged következtetni, hogy a könnyűzenében a konkrét, egymástól élesen elválasztható stílusok ma már nem figyelhetők meg. A könnyűzenei alkotások egyre inkább ezen stílusok keveredésének eredményeként keletkeznek. Az Aurevoir. elköszön a régi korszaktól, ezzel együtt pedig nyit az új felé, melyben ugyanakkor visszaköszönnek a korábban kialakult zenei stílusok.

2015-ös alakulásuk óta immáron negyedik lemezük anyagával járják az országot. 2018 óta sorba vették be a fesztiválokat (többek között: Művészetek Völgye, Fishing On Orfű, Campus, Strand Fesztivál, Belvárosi Fesztivál) és Budapest meghatározó koncert helyeit: 2018-ban az A38 hajón, 2019-ben a Kobuci kertben, 2020 januárjában pedig az Akvárium Klub nagytermében adtak teltházas koncertet. Ötödik születésnapjukat pedig már a Budapest Parkban adták 2021 júniusában. 2022-ben kiadott, Deák Rét című lemezük bemutatóját közel 3,500 rajongónak tartották ugyanitt. Az album promóciós turnéja hasonló sikerrel zajlott az ország különböző klubjaiban, helyszínenként sok száz néző előtt. A PETŐFI 200 sorozat keretein belül megzenésítették Petőfi Sándor: KI VAGYOK ÉN? NEM MONDOM MEG… című versét.

A zenekar az országhatáron túl is rendszeresen koncertezik. Voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin, Prága vagy Krakkó. Eljutottak egészen Kínáig, ahol a sanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Budapest Park 2023-as szezonját is az Aurevoir. koncertje nyitotta.

Ahogy az már látható, az Aurevoir zenekar az ország majd minden pontján fellépett már, a TanyaFeszt eddig azonban kimaradt. Ezen tartozásukat fogják törleszteni augusztus 8-án (csütörtökön) 21:00-s kezdéssel. A mi dolgunk mindössze annyi lesz, hogy elengedjük magunkat és sodródjunk azzal az egyedi hangzással, amit képviselnek.