,, Tudod milyen vagy, ha reggel egyedül kelsz fel. Te is tudod milyen vagy, ha nagyon ritkán látsz. Tudod milyen vagy, ha este egyedül fekszel. Te is tudod milyen vagy, te is tudod milyen vagy.”

A Blahalouisiana-rajongók és a Petőfi Rádió aktív hallgatói bizonyára tudják, de megosztjuk a TanyaFeszt közönségével is. A fenti idézet tulajdonosa a Hűvös zenekar, akik a Kolorádó, Fishing On Orfű, Bánkitó, Ördögkatlan, Művészetek Völgye, és a SZIN után idén a VII. TanyaFesztre is visszatérnek. 

A Hűvös egy alternatív pop/rock zenekar az ország misztikus déli régiójából. Zenéjükben ötvözik a hálószoba-pop elemeit a brit-rock gitárcentrikusságával, melyeket önreflexióval dúsan átitatott szöveg- és zenei világ jellemez. 2023 áprilisában megjelent első nagylemezük, MIT KERESEK ITT?? címmel, amin egy különleges anti-pop sláger is megtalálható, a Magamat szeretem már.

Fentebb már spoilereztünk a zenekar bemutatása kapcsán, miszerint a Balahalouisiana-rajongók körében ismert lehet a nevük. A két zenekar tavaly tavasszal ugyanis közös turnén vett részt, aminek a végállomása az augusztusi Budapest Parkos koncert volt. 

És hogy jön ide a Petőfi Rádió? 

A fenti idézet a zenekar Tudod milyen vagy című dalából származik, amit egy másik, Legyen úgy című szerzeményükkel gyakran hallhatnak az említett rádió hallgatói. 

Ha már ennyi dalt belengettünk, bátran javasoljuk, hogy olvassátok el a velük készült Lajstrom interjúnkat, vagy akár szerezzétek be a TanyaFeszt bérletet már most és nézzétek meg a saját szemetekkel augusztus 10-én (szombaton) 18:00-kor, mire képesek!