Az Angertea neve gyakran megfordult már nálunk, hiszen a lehető legtöbb froton kapcsolódnak a TanyaFeszthez. A TanyaLajstrom legelső epizódjából kiderül, hogy már korábban felléptek a fesztiválon, a kihirdetett táblázat pedig rámutat, hogy a VII. TanyaFeszt fellépői közül sem maradnak ki. Emellett pedig a zenekar frontembere Mihály Gergely aktív tagja a crew-nak, tehát a színpad mindkét oldaláról ügyel rá, hogy a fesztiválozók élménye maximális legyen.

Az Angertea egy 1996-ban alakult metál zenekar, akik fennállásuk alatt elkészült hat nagy –, és kettő kislemezük mellett kiadtak egy akusztikus albumot is. A kiadott lemezek és dalok olyan neves közreműködőkkel készültek, mint a Grammy-díjas producer, Neil Kernon, de vendégszereplőként együtt dolgoztak Scott Reeder (Kyuss), Franz Stahl (Foo Fighters), vagy Billy Gould (Faith No More) zenészekkel is. 

Elmondásuk alapján experimentális grunge metalként jellemzik magukat a legszívesebben, de nagyon törekszenek arra, hogy a zenéjük is egyedi legyen. Mind az állításra, mind a koncertre lehet elismerően bólogatni augusztus 10-én (szombaton) 21:00-kor a Terasz Színpadnál.