Április 6. napja sokak számára emlékezetes volt. Megtartottuk ugyanis a III. TanyaFeszt Tehetségkutatót, melynek során a zenekarok még minket is megleptek.

A felállás egyszerű volt. A zenekarok jelentkeztek, méghozzá rögtön ötvenen. Az előzsűri kiválasztott közülük 6 zenekart, akik április 6-án a szegedi Városi Rock Clubban mutathatták meg, mire képesek muzsika téren.

A tehetségkutató helyszínén egy hangulatos nap keretében folyt az esemény. Zenekarok adták egymásnak a stafétát a színpadon, miközben a zsűri szorgosan elemezte, majd pontozta a fellépőket, így alakult ki a végeredmény, amit most a nagyérdemű is megismerhet. Sőt, mi több, a zenekarok fellépéseit se dugjuk el előletek.

  1. HELYEZETT
    Weinkillers

Rögtön a csattanóval kezdtünk, hiszen ők vittek mindent. A Weinkillers a rendezvény első fellépője volt és ékes példái voltak annak, hogyan kell megnyitni egy eseményt. Nem csak a színpadot szántották fel, de mint utólag kiderült, magát a versenyt is. Nyereményük egy interjú a Fáklya Rádióban, valamint fellépés a Riffben (Budapest), a Városi Rock Klubban (Szeged) és természetesen a VII. TanyaFeszten is. A teljes fellépés pedig alább nézhető:

  1. HELYEZETT
    Rettenetes Mümők

Az ezüstérem annak a zenekarnak járt, melynek neve megtévesztő. Távolról sem voltak rettenetesek, sőt, egyenesen nagyszerűek voltak. Hogy mümők voltak-e? Na, azt nem tudjuk, de mindenki eldöntheti majd a VII. TanyaFeszten, hiszen a második hellyel karöltve jár a fellépés is. Emellett csekkolhatjátok őket a Riffben (Budapest) és a Városi Rock Klubban (Szeged). Kaptak továbbá egy ForgácsPR Promo csomagot, valamint 20% kedvezményt is a Miracle Sound Studióba. Természetesen ők is megtekinthetők:

 

  1. HELYEZETT
    The Roving Chess Club

A dobogó legalsó fokára egy olyan zenekar állt, melynek tagjai transzba ejtenek, dimenziót váltanak számotokra és mindezt a western-folk könnyed hullámain teszik. Bár egy koncerten a színpad előtt állva lehet igazán dús az élmény, esetükben a Nyugisarokban elterülve sem panaszkodhat majd senki. Szavunkon is foghattok, hiszen harmadik helyezettként a Riff (Budapest), valamint a Városi Rock Klub (Szeged) fellépés mellett a TanyaFeszt színpadán is tiszteletüket teszik. Hozzádobtunk még egy ForgácsPR Promo csomagot, valamint ők kapták a legmagasabb, 25%-os Miracle Sound Studio kedvezményt is. Az már csak hab a tortán, hogy online megjelenést is biztosítunk számukra, megosztva a fellépésüket:

 

OSZTOTT 4. HELYEZETTEK
Pablo and the Escobars / Arcosok Klubja / +4

A negyedik helyen pontegyenlőség született. Bár a dobogóról és így a fellépésekről is lecsúsztak, többnyire nem távoztak üres kézzel. A Pablo and the Escobars formációja olyan szintű hangulatot teremtett, hogy Vári Gábor zsűritagunk meglátta bennük a potenciált és számukra ajánlotta fel a 15%-os Miracle Sound kedvezményt. Ha szeretnétek megtapasztalni, mi győzte meg Gabit, hallgassatok bele:

 

A pontegyenlőség másik kegyeltje az Arcosok Klubja volt. Pofátlan fiatalságuk ellenére le sem tagadhatják, hogy a szótárban ők szerepelnének a „csiszolatlan gyémánt” címszó alatt. A Végtelen Paraszt legalább is biztosan ezt gondolta, mikor felajánlotta nekik a Tanya Inspirációs Hétvégét. Így a TanyaFesztnek otthont adó Tálas Ranch berkein belül, a természet lágy ölén kovácsolódhatnak még inkább össze. Persze az ő fellépésüket se dugjuk el:

 

Bár a +4 zenekar bár nyeremény nélkül távozott, nem sokkal maradtak el a többiektől. Távolról sem lettek azonban utolsók, hiszen a fellépéssel már állóhelyből lepipáltak 44 másik zenekart, ami valljuk be, nem kis teljesítmény. Épp ezért ajánljuk, hogy nézzétek meg a +4 fellépését is és lájkoljátok a videót, hogy jövőre még nagyobb elánnal térjenek majd vissza és dörgöljék az orrunk alá tehetségüket:

 

Akár a zenekarokat, akár a szervezőket, akár a zsűrit kérdeztük, egyöntetűen az volt a reakciójuk, hogy a III. TanyaFeszt Tehetségkutató több is, mint sikeresen zárult. Szeretnénk hát a cikket egy apró spoilerrel zárni. Azon vagyunk, hogy jövőre a IV. TanyaFeszt Tehetségkutató a tavasz szerves része legyen.