Az együttesek bemutatását nem is kezdhetnénk mással, mint a már rezidens fellépőnkkel, a Five More Minutes zenekarral, a hazai underground színtér feltörekvőben lévő formációjával. Harmadik éve köszönhető nekik a TanyaFeszt ofisöl dala, az együttes több tagja is a TanyaFeszt Szervezők táborába lépett időközben.

Magukat “kézműves stoner metal” jelzővel aposztrofálják, zeneiségükben azonban a dark country jegyek is fellelhetők, húzós riffekkel tarkítva. Szövegeiket leginkább az ember életében előforduló zavaró tényezők miatt kialakult mély érzelem, valamint az általános harag és düh ihleti.

2016-ban debütáltak az első, “Go Away” című EP-jükkel, mely három dalt tartalmazott. 2017-ben elkészült az első videoklip az “I Wanna Know” című dalhoz. 2018-ban jött a “The End Of The World” című lemez, öt dallal. A 2019-es és a 2020-as évet főként az alkotásnak szentelték, melynek gyümölcsét 2021-től élvezheti majd a nagyközönség.

A Five More Minutes idén sem hagyja ki a TanyaFesztet, így zenéjüket immár ötödik éve, szokáshoz híven szombaton élvezheti majd a nagyérdemű, 21:00-tól a Terasz Színpadon.

Addig is, amíg várjátok az augusztust íme az új számuk amit szinte minden platformon elérhető:

Spotify: http://bit.ly/Stone-on-the-road-Spotify

Apple Music: http://bit.ly/Stone-on-the-road-AppleMusic

YouTube: http://bit.ly/Stone-on-the-road-YouTube

 

Érdemes hozzápakolni a lejátszási listához 😉

 

Fotó: B42 – DiY