Újra péntek, így egy újabb együttes kilétéről rántjuk le a leplet, mely nem más, mint a Heavenhike.

A bajai törzshelyű Heavenhike, kisebb-nagyobb átszervezések és hosszabb-rövidebb előtörténet után 2017 végén nyerte el jelenlegi formáját. Míg kezdetben a pop jellemezte őket, valamint a brit zenei világ, később inkább a rock és az alternatív irányába fordultak, amerikai hangzással spékelve. Tehetségüket jellemzi, hogy leírni is hosszú lenne eddig elért céljaikat, azonban egy összefoglalót mindenképpen szánni szeretnénk neki, részint, hogy tisztelegjünk eddigi munkásságuk előtt, másrészt pedig azért, hogy érezzétek, mennyire minőségi felhozatallal készülünk idén is.

Szóval a teljesség igénye nélkül: A zenekar „Nyugi” c. dalára forgatott szövegvideója elnyerte a „legjobb lyric video” díját. A Heavenhike a Kaukázus, a Ligeti Gyuri Álomgyára, valamint az Ék előzenekara is volt. Megfordult az együttes többek közt a pécsi Szabadkikötőben, Szegeden a Városi Rock Klubban, valamint Budapesten az Ellátóházban, a Fészek Klubban és a Robotban is. 2019 májusában a zenekar közel 150 jelentkező közül ezüstérmesként végzett a Fishing on Orfű Fesztivál „A Nagy Fishing-tehetségkeresőjén”, melynek eredményeként bekerül a 2019-es FOO fellépői közé.  A karanténidőszakot készülő „Előre beszóltunk” c. lemezének munkálataival tölti, melynek megjelenése az év második felében várható.

Természetesen valódi képet – vagy inkább hangot – akkor kaptok a zenekarról, ha a VI. TanyaFeszten augusztus 6-án (pénteken) 18:00-tól kihegyezett füllel álltok majd a Terasz Színpad elé, ugyanis aznap az ő tisztük lesz beindítani a zenei orgiát.

Addig is mazsolázzatok a számaik közül:

www.youtube.com/heavenhikemusic