A stoner/sludge metálban utazó (bár valójában helyesebb a “szmókermetál” megnevezés) Red Swamp neve ismerős lehet bárkinek, aki akár fél szemmel is nyomon követte a magyar fémzenei underground történéseit az utóbbi években. 2015-ben alakultak, akkor még Swamp néven, ezt azonban hamarosan Red Swampre cserélték. Azóta két nagylemezt jelentettek meg a Tiszassippit és a Desertdrive-ot. Nem kevés turnén, fesztiválon és nagy volumenű fellépésen vannak túl, ezek mellett pedig Talentométer fődíjasok, többszörös tehetségkutató nyertesek, Hangfoglaló támogatottak, Wacken Metal Battle-veteránok, 2020-ban pedig még egy évre elegendő sörrel is gazdagodtak a tehetségüknek köszönhetően. 

Dalaik a Sabbath-Down-Clutch háromszög legerősebb stílusjegyeit öltöztetik modern köntösbe: tonnás súlyú riffek, hatalmas refrének és markáns lüktetés jellemzi zenéjüket. A Red Swamp a színpadon él igazán, legyen szó akár egy vidéki ház pincéjéről, vagy épp egy fesztivál tágas deszkáiról. Mindent megtesznek, hogy koncertjeik erőteljesek, közvetlenek, és emlékezetesek legyenek. Utóbbit garantálja, hogy mindenhova magukkal viszik a “rusnyán-kitömött-állat” kollekciójukat kabala gyanánt. 

Jelenleg harmadik, “Time to Die” című nagylemezükön dolgoznak a budapesti Pinewood Studióban a svéd metálzseni, Jens Bogren segédletével. Az album megjelenését még idénre tervezik, mi pedig a VI. TanyaFeszt fellépésüket tervezzük augusztus 7-re (szombat) a Terasz Színpadra, hogy esélyetek legyen jó mélyet szippantani a szmókba 22:30-tól.

Türelmetlen várakozás közben hallgassátok meg legújabb dalukat.