Itt a kedd, mi pedig távolról sem megkésve rántjuk le a leplet egy újabb zenekarról, a Kései Kitérőről.

A Kései Kitérő 2016-ban alakult Egerben, több zenekarból összeállva. Nem ültek a babérokon, hiszen fél évvel később máris megjelent első kislemezük “Skizoprém” címmel, majd 2017-ben jött a nagylemez, az “Őszintén Szólva”. A 2017-es Öröm A Zene tehetségkutató keretében bronzérmesek lettek Szigetszentmiklóson, viszont Szegeden és Tatabányán az ezüstöt húzták be, nem beszélve arról, hogy ugyanezen rendezvény keretein belül a basszusgitárosuk, Soós Dávid Újfalusi Gábor-díjat kapott, valamint a legjobb előadó és a legjobb szólógitáros díját is elnyerte a zenekar. Idén márciusban jelent meg második nagylemezük, az “Eleven Ember”, mely már kiforrottabb szerkezetű és komplexebb hangszerelésű dalokat tartalmaz. Lovasi András 2020-ban a raktárkoncertes juttatását zenekaroknak ajánlotta fel, a Kései Kitérő pedig egyike azon 14 zenekarnak, melyek kiválasztásra kerültek.

Hangzásuk leginkább az alternatív metál/grunge stílushoz áll közel, de fellelhetők melankólikus témák, punk-elemek, sőt, még headbang-kompatibilis szólamok is. Dalszövegeik jól átgondolt témákat feszegetnek és olyannyira gondolatébresztők, hogy a hallgatók akár még – előre is elnézést a szóviccért – a hitükből is kitérnek.

Figyelmességünk határtalan és szeretnénk hűek maradni a zenekar nevéhez, így a Kései Kitérőt egy kései órán találjátok majd a VI. TanyaFeszten a Terasz Színpadon, 22:30-as kezdéssel augusztus 5-én (csütörtökön).

Ha nem látnátok még tisztán, akkor ITT érezhetitek. 😉