A Kafka ihlette szegedi székhelyű Josef K. zenekart hűen neveli kézenfogva mind az öt tagja már 2018. ősze óta egyfajta szerelemgyerekként. Zenei stílusukat leginkább az alter/indie rock dominálja, a hangsúly ellenben azon van, hogy többek közt. Míg az egyik dal lassabb, melankólikusabb és alternatívabb, addig a következő egy tánc-kompatibilis indie, amit nem kizárt, hogy egy rockosabb, zúzósabb alkotás követ, dalszövegeik viszont következesen felépítve, modern témákat boncolgatva születnek.

Felléptek már az AlteRába Fesztiválon, a Waldorfeszten, valamint több vidéki és fővárosi szórakozóhelyen is, köszönhetően annak, hogy az örömzene iránti lelkesedésüket képesek akaratlanul is ráragasztani a közönségre. 2021. elején jelent meg “Hajnal2” címmel a kislemezük, a mi szemszögünkből azonban külön kiemelendő, hogy a “Minek a Szakáll” című számuk lett a TanyaLagzi Afterflash videójának aláfestő zenéje. Ennek a srácok nagyon örültek, hiszen így rommá perelhetik a rendezvényt, valamint a szervezőket is.

A hosszú, jogi procedúra helyett azonban úgy döntöttek, inkább a Terasz Színpadot sajátítják ki újra, szóval a minőségi muzsika, az igényesen megkötött nyakkendők, vagy épp a kínos szóviccek kedvelői készüljenek a színpad elé járulni a VI. TanyaFeszten augusztus 5-én (csütörtökön), hogy éjféltől átkísérjenek minket a péntekbe.