A Rekamié 2016. augusztusában született Budapesten. Zenei stílusuk definiálhatatlan, pontosabban fogalmazva: rekamiés. Leginkább a könnyed rockzenéhez közelíthető, azonban többek közt olyan elemek is tarkítják, mint a surf rock, a funky, a reggae, vagy épp a ska, mindezek mellett pedig évtizedeken átívelő zenei hangzás érhető tetten rajtuk. Dalaik izgalmasak, zeneileg változatosak, széles érzelmi skálán mozognak, formailag pedig a hazai underground legjobb hagyományait követik, de bátran merítenek a legfrissebb zenei áramlatokból is.

Első albumuk 2018-ban jelent meg “Ahogy Akarom” címmel, melyet még házistúdióban készítettek, a 2020-ban megjelent, “Vegyél Levegőt!” című második lemezük viszont már a Stúdió Lily-ben készült, Kirschner Péter segédletével.

Harmadik albumukat Lovasi András pályázatán sikeres kiválasztottként az LA Gardens Studioban vehették fel Maczkó Róbert irányítása alatt és idén márciusban jelent meg, Lemerülök.. címmel.

Harmadik alkalommal állnak idén a Terasz Színpadra, mondhatni, már ők is TanyaFeszt-veteránok. Mi több, olyannyira megtisztelnek minket, hogy a zenekar fennálásának 5. évfordulóját a VI. TanyaFeszten ünneplik, szóval születésnapi bulira készülhetünk augusztus 6-án (pénteken) 22:30-tól.