Múlt héten lejárt a jelentkezési határideje a II. TanyaFeszt Tehetségkutatónak, a szakmai zsűri pedig a beküldött anyagok alapján kiválasztotta a több tucat jelentkező közül azt a hat zenekart, akik összecsapnak a jövő heti rendezvényen.

Május 29-én déltől ugyanis elrajtol a tehetségkutató Szegeden, a Grand Caféban, a közönség soraiba pedig mindenkit várunk szeretettel, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, ugyanis a hatályos jogszabályokat mi sem kerülhetjük ki. A tehetségkutató keretein belül a zenekarok egy általuk összeállított repertoárral állnak a színpadra a közönség, valamint a szakmai zsűri elé. A fellépések után a zsűri pontoz, majd így alakul ki a végeredmény. A dobogó legalsó foka a VI. TanyaFeszt csütörtöki felhozatalába repíti az adott zenekart. Az ezüstérmes a VI. TanyaFeszt egyik pénteki zenekarává válik, valamint felléphet a budapesti Riff színpadán. A tehetségkutatót megnyerő zenekar amellett, hogy szombaton csaphat a húrok közé a Terasz Színpadon, valamint tiszteletét teheti a budapesti Riff színpadán, lehetőséget kap a Magyaro(c)k fesztiválon is fellépni.

Na, de nem is húzzuk tovább az időt, jöjjön a hat zenekar, természetesen ABC-sorrendben:

 

30fok árnyékban – Zenei fúzió Budapestről, alternatív pop-rock, klasszikus és népi elemekkel fűszerezve; a Szentendrei Nagyszínpad Könnyűzenei Tehetségkutató nyertesei.

Hűvös – Szegedi alternatív pop-rock, melyre erős hatással van a 60-as évek zeneisége; voltak már a Carson Coma előzenekara is.

Mad’ame – Szegedi székhelyű együttes, akik akár grunge-ot, akár szintipopot, vagy punkot, esetleg darkwave-et játszanak, azt mindig sminkben teszik.

Pablo Chandez – Csepeli formáció, bunker-pop ízesítéssel, akikhez az utcazenélés éppoly közel áll, mint a színpadi fellépés.

Planemo – Budapesti formáció, dalaikban post-rock és shoegaze elemeket vegyítenek, mindezt két EP-vel a hátuk mögött.

Whiskey Roll – Több mint tízéves tapasztalattal rendelkező, igazi nyers, dirty rock formáció Budapestről, de a grunge és a blues rock sem áll messze tőlük.

 

Akik idén nem jutottak be, ne csüggedjenek, őket is szívesen látjuk a rendezvényen, hiszen a verseny mellett a hangulat, valamint az örömzene iránti elhivatottság épp oly fontos!

A kiválasztott hat zenekar fogja tehát szórakoztatni a közönséget jövő héten, de nem csak személyesen, hanem az éteren át is, a rendezvényt ugyanis élőben közvetítjük a Facebookon 12:30-tól, szóval ne maradj le róla! Ha mégis, utólag vissza tudod majd nézni a csatornánkon.

Dióhéjban: május 29. (szombat) 12:00: szegedi Grand Café, vagy 12:30: a TanyaFeszt Facebook csoportja