Bár nem vagyunk meteorológusok, de már most biztosra vehető, hogy a VI. TanyaFeszten lesz 30fok árnyékban.

Május utolsó hétvégéjén zajlott a II. TanyaFeszt Tehetségkutató, melynek nyertese a 30fok árnyékban nevű zenekar lett. Tagjait különböző zenei stílusok mozgatják, de egy emberként rajonganak a kreativitásért, valamint a művészetért. Dalaik hangzása hol pop-rockos, hol jazzes vagy alternatív folkos, mindezeket pedig gyakran fűszerezik improvizációval. Magyar nyelvű szövegeikben élethelyzetekkel, érzésekkel és tapasztalatokkal kapcsolatos témákat feszegetnek. A már-már megszokott, ének-gitár-basszusgitár-dob felállás mellett egy szaxofonos és egy harsonás is tarkítja a felállást, így az egyedi élmény 100%-ban garantált.
2019-ben adták ki első, “Erdővel Álmodsz” című kislemezüket, idén nyáron pedig várható első nagylemezük, melyen 2021. márciusában kezdtek el dolgozni és az “Úton” címre hallgat, tíz saját dallal megtöltve. Felléptek már a Dürer Kertben, a Felliniben, a régi Rocktogon Pubban, az Offline Centerben, a Montázs Art Caféban, a FÉM-ben, valamint kisebb Budapest és környéki fesztiválokon, de eddigi legnagyobb lehetőségüknek az A38 Hajón történő fellépésüket tekintik.
A tehetségkutató során bebizonyították, hogy hangzásukkal, jelenlétükkel és zeneiségükkel tökéletesen simulnak a TanyaFeszt légkörébe. A zsűri sem érzett másként, hiszen nekik szórták a legtöbb pontot, így augusztus 7-én (szombaton) 19:30-as kezdéssel a Terasz Színpadon is megvillantják a nagyérdeműnek, miért is ők kerültek ki győztesként.