Ahogy korábban a kidobós esetében a TanyaFeszt Konzultációban adott válaszaitokra alapoztunk, úgy most sem akarunk elállni ettől, így újabb sport teszi tiszteletét a VI. TanyaFeszten. Sajnálattal kell azonban közölnünk, hogy a második legtöbb szavazatot gyűjtő “Malacfogó Versenyt” idén augusztusban nem tudnánk kellő nyugodtsággal és az állat valamint az őt üldöző emberek testi épségének 100%-os biztosításával megrendezni.

Így kerül terítékre az a sport, mely a harmadik legtöbb szavazatot kapta, azaz a tollaslabda. Aki tehát a kissé nyugodtabb, melankólikusabb sport híve, annak lesz lehetősége ezzel a sporttal élni, kihangsúlyozva azt, hogy csakis akkor, amikor épp nincs folyamatban röplabda meccs: a két sport ugyanis ugyanazt a hálót használja majd.

A kísérleti jelleg pedig annyit takar, hogy idén bajnokságot még nem rendezünk ebből a sportból, azonban ha azt látjuk, hogy kellően sokan érdeklődtök iránta, úgy a VII. TanyaFeszten megrendezzük belőle a kupát. Őszintén reméljük, hogy így lesz, ugyanis már tökéletes nevet is találtunk a megmérettetésnek, de ez egyelőre maradjon hétpecsétes titok. Ha mégis kíváncsiak vagytok rá, játsszatok sokan tollaslabdát és jövőre kiderül!