A Tanya Lajstrom rovat második megjelenésével le is dobjuk az atomot, mert szerintünk már rég megérdemeljük a romlást! Fogadjátok (fenntartásokkal teli) szeretettel a TanyaFeszt házigazda zenekarának, a Heterollnak a bemutatkozását:

Mit éreztek a zenekarotok erősségének? Miben vagytok egyediek, illetve mit szeretnétek/terveztek ennek érdekében tenni?

Párját ritkító szorgalommal és odaadással engedtük el a fülünk mellett a kritikákat. Viccet félretéve, a Heteroll nem zenekar volt, hanem egy baráti társaság. A zenekar négy srác szerelemgyereke, de ennél sokkal-sokkal többen nevelgettük. Egy egész kis közösség. Viszont ma már senki se fizeti a gyerektartást. Anno mi négyen az első akkordtól kezdve együtt tanultunk zenélni. Csongor ugyan már korábban is ismerte az E dúr – A moll váltást, de ezt leszámítva olyan volt, mintha együtt egy nagy négyszemélyes tandem bringán tanultunk volna meg kerekezni. És csak úgy suhantunk! Aztán a sima kis egyszemélyes bringáinkkal már nem is voltunk olyan nagymenők. Szóval a mi szupererőnk az összeszokottság volt.

Ha mindössze egyetlen dalt hallgathatna meg valaki tőletek, melyik dalt ajánlanátok a figyelmébe?

Az Itt a bandát. De ne is keressétek, sosem vettük fel. Csak a szívünkben él.

Milyen aktualitások történtek a banda életében és mi várható a következő fesztiválig?

Már visszavonultunk, de nemrég megszületett a hatodik Heteroll-baba. Nem lehet tudni, hogy jövő nyárig lesz-e hetedik.

Mi a legmaradandóbb élményetek a TanyaFesztről?

Túl sok ilyen van. Voltak szanaszétpörgős koncertek, amiktől máig szédülünk. Pl. a Bad Habit, SmokinKills, Mudi, Maeste, Feláldozhatók, Nemazaláényeg, meg valami Five More Minutes (rájuk mondjuk pont nem emlékszünk, de a stage manager kérte, hogy írjuk ide őket is). Aztán voltak a délutáni zenekarok, akik kihozták belőlünk azt az érést, hogy kurva jó élni. Ilyen volt a Momijiland, az Ugyebár vagy a 30fok árnyékban. Néztünk együtt csillaghullást, aludtunk a fák alatt, amcsifociztunk hajnal 2-kor (igen, jött a mentő a végén), csapattuk a kamra diszkóban pirkadatig. Mindezt sokszor vadidegenekkel. Mi volt még? Chill egy unikornison a kézműves mendencében, körtánc a Cotton Eyed Joera, traktorverseny, strandröplabda-kupa formás, gömbölyded lasztikkal, almazöld pólók, sötétzöld füst, pucérfutás, kecskevegzálás. Csajozni meg piálni eddig még pont nem volt alkalmunk, de egyszer azt is kipróbálnánk. (Pásztor Péter írta a válaszokat és itt egy picit füllentett 😛 – Végtelen Paraszt)

Meddig tartott túllépni azon, hogy vége a fellépésnek és egy évet kell várni a következő Fesztig?

Nekünk SOHA nem ér véget a TanyaFeszt.

Hogyan alakult a gruppi-arány, a TanyaFeszt után?

Úriember nem henceg ilyesmivel. Na jó, egyszer koncert után odajött pár lány és azt mondták, hogy „nem volt ez annyira rossz”. (bár nem gruppi, de 2 feleség az eddig arány – Végtelen Paraszt)

Ajánljatok két zenekart, akiket fesztiválozóként szívesen látnátok a színpadon!

Látni? A SONYA-t. Hallgatni? A Markó-Kaltenecker duót. Elképesztően tehetséges fickók. Vagy legyen Solére – csak hogy megismerhessük. Különleges embernek tűnik.

Miben különbözik szerintetek a TanyaFeszt a többi fesztiváltól? Fellépnétek-e megint a Tanyán, ha esélyetek adódna rá?

Nekünk a Tanya az otthonunk. A dobosnak ugyebár szó szerint is, de a zenekar alapításának dátuma bele van vésve az egyik gerendába az első próbatermünkben. Itt, a Tanyán. Sajnos a Gondos Gazda sosem menne bele, hogy újra fellépjünk. Pedig épp a következő fesztiválon lenne a 20. évfordulónk. Talán, ha a közönség gyakorolna egy kis nyomást… (Vagy TanyaFeszt vagy Heteroll koncert 😛 – Végtelen Paraszt)

Részt vettetek egyéb programokon is a Tanyán? Amennyiben nem, tervezitek javítani ezt a hibát a jövőben?

Joker! A dobosunk a Gondos Gazda. Mi csináltuk a programokat. Mindig mindenben is részt veszünk.

Kérlek egyetlen igennel, vagy nemmel válaszoljatok: Szerintetek is a nap keleten kel fel és a TanyaFeszt a legjobb hely egy feltörekvő zenekar számára?

Igen
(Bár meg kell jegyeznem, hogy ez a csapda „vagy” kötőszóval lenne igazán hatékony. Konjunkció esetén minkét feltételnek igaznak kell lenni ahhoz, hogy az állítás egésze igaz legyen. Szerencsére ebben az esetben épp így van, viszont így a kérdés első állítása felesleges.) (Péter megfejtette a kormánypropaganda működési elvét. Köszönjük! – Végtelen Paraszt)

(A kép nem illusztráció, Gödöllőn készült egy fellépés előtt. Igen, lerészegedtünk előtte. Mint az összes többi koncert előtt… – Végtelen Paraszt)