PUSZI Feszt, Kerekdomb Fesztivál és TanyaFeszt Gödör Party. Csak egy pár a legutóbbi koncertek közül, ahol a 30 fok árnyékban zenekarral találkozni lehetett a legutóbbi TanyaFeszt óta. Tehetségükből mi duplán kaptunk kóstolót, hiszen részt vettek a II. TanyaFeszt Teheteségkutatón, mi több, meg is nyerték azt, így számunkra már vitathatatlan, hogy minőséget képviselnek. A rovatunkon belül most az olvasó közönség is kaphat egy kis ízelítőt a 30 fok árnyékban varázsból:

Mit éreztek a zenekarotok erősségének? Miben vagytok egyediek, illetve mit szeretnétek/terveztek ennek érdekében tenni?

A zenekarunk erősségének a dalok szövegeit érezzük, egyedinek pedig talán a hangszereléseket mondanám. A jövőben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a vizuális megjelenésre, illetve gondolkodunk hogy esetleg elektronikát csempésszünk a dalainkba.

Ha mindössze egyetlen dalt hallgathatna meg valaki tőletek, melyik dalt ajánlanátok a figyelmébe?

Ez egy nehéz kérdés, mert elég változatosak a dalaink, van rockosabb és van népdal jellegű is. De ha egyet kellene említenem, akkor talán a Szürke szürkét ajánlanám. Az stílusban mondjuk ezek közül egyik sem, de nekem az a kedvencem.

Milyen aktualitások történtek a banda életében és mi várható a következő Fesztiválig?

Az utóbbi hónapokban kicsit megpihentünk, keveset koncerteztünk, viszont ez alatt az idő alatt elkezdett érlelődni a következő nagylemezünk. Ennek a stúdiómunkái zajlanak és most éppen új lendületet veszünk az őszi klub szezonra, illetve a jövő nyárra.

Mi a legmaradandóbb élményetek a TanyaFesztről?

A kecskék! De igazából nehéz egyet kiemelni, az ásott medence nagyon ötletes, az ottani ebéd nagyon finom, és mindennek az egésznek a hangulata adta meg nekünk az élményt.

Meddig tartott túllépni azon, hogy vége a fellépésnek és egy évet kell várni a következő Fesztig?

Nehéz volt és szomorúak is voltunk, mikor olvastuk, hogy lehet hogy nem is lesz többet. 🙁

Hogyan alakult a gruppi-arány, a TanyaFeszt után?

Voltak akiktől nagyon kedves visszajelzéseket kaptunk és jó volt látni, hogy olyanok is táncoltak (sőt leginkább olyanok táncoltak) akik akkor hallottak minket először. Abban az évben a TanyAfteren is felléptünk és ott is sokan mondták, hogy emlékeznek ránk.

Ajánljatok két zenekart, akiket fesztiválozóként szívesen látnátok a színpadon!

Herself, Magácska

Miben különbözik szerintetek a TanyaFeszt a többi fesztiváltól?  Fellépnétek-e megint a Tanyán, ha esélyetek adódna rá?

Mindenképp fellépnénk, ha lehetne!

A Tanyafesztnek sikerült egy olyan közösséget összehozni, ami a tehetségkutatótól, a fesztiválon át, a TanyAfterig elkíséri az embert. Nekünk ez a három alkalom mind megvolt és nagyon jó volt mindenhol a hangulat. Kedves emberekkel találkoztunk és a szervezés is kimondottan jól működött. Valahogy a fesztivál egyszerre hozza az egyszerű, családias légkört és a profi szervezést.

Részt vettetek egyéb programokon is a Tanyán? Amennyiben nem, tervezitek javítani ezt a hibát a jövőben?

Sajnos részt nem vettünk semmiben, de a traktor versenyt végignéztük és nagyon izgalmas volt!

Kérlek egyetlen igennel, vagy nemmel válaszoljatok: Szerintetek is a nap keleten kel fel és a TanyaFeszt a legjobb hely egy feltörekvő zenekar számára?

IGEN!