Bár néhány évre visszavonultunk, nem feledkeztünk meg a kedvenc nyári rendezvényünkről és a háttérben dolgoztunk az új alapokon, hogy a visszatérés még ütősebb legyen, mint az eddigiek.

Olyannyira igaz ez, hogy a VII. TanyaFeszt szervezése már több, mint egy évvel az esemény előtt megkezdődött, méghozzá megújult gárdával, hiszen szintet lépni a minőségben csakis akkor tudunk, ha szintet lépünk a szervezésben magában.

A zenei részlegért majdnem teljesen új csapat felel, akik bár TanyaFeszt szervezésben újoncok, a zenei világban már rutinosan mozognak. A zökkenőmentes átmenetért Ecseki András a Five More Minutes gitárosa és a VI. TanyaFeszt színpadmestere, illetve Tálas Sándor, a Végtelen Paraszt és egyben a TanyaFeszt házigazdája felelnek. Az újoncok: Turzai Gerda a Lángoló Gitárok publicistája, Győr Sándor a Fáklya rádió Fémforgács műsorának házigazdája, Kovács-Kótai Sziszi a Rekamié zenekar frontasszonya, Mihály Gergely az Angertea zenekar frontembere, Pugner Péter, alias Crapman, aki aktív lemezlovasként, valamint Szénégető Richárd, aki podcasterként felel új porondunkért, a Gödör színpadért, illetve Urbán Zoltán, aki egy olyan projekten dolgozik, ami egyelőre legyen meglepetés számotokra.

Megújul a TanyaFeszt kocsmája is, nem kis mértékben, hiszen több vendéglátásban jártas csapat kezeskedik majd arról, hogy senki se szomjazzon a Tálas Ranchen. Többek között Szabó-Molnár Judit szakértelmének és csapatának köszönhetően az italmérés minősége és sebessége is evolúciós ugrásra készül, hisz a rutinos Tanyázók sosem feledik a 40 másodperces sörcsapolást. Ó, azok a régi, szép idők!

A sportrészlegnél is tartogatunk meglepetéseket. Ki merjük jelenteni, hogy a sport terén várható az egyik, ha nem a legnagyobb ugrás az eddigiekhez képest, ugyanis a Cserkeszőlői Önkormányzatnak köszönhetően az idei évtől a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ területén zajlanak a nagyobb sportesemények. Ezzel együtt a VII. TanyaFesztre látogatók karszalagjuk felmutatásával a fürdőbe is beléphetnek.

Változás lesz a fesztivál formájában is. Míg más fesztiválok esetében bérletet/jegyet kell venned a belépéshez, addig a TanyaFeszt idén más lesz. Az augusztusi rendezvényre azok kapnak meghívást, akik anyagilag támogatják annak létrejöttét, szóval ha szeretnél részt venni a nyár legautentikusabb fesztiválján, nem lesz más dolgod, mint anyagilag támogatni a Kreatív Szemlélet Egyesületet a VII. TanyaFeszt megszervezésében.

A változások ellenére lesznek, amik maradnak a régiek és mindössze finomhangolódnak, hiszen vannak dolgok, amik épp úgy jók a TanyaFeszten, ahogy vannak.

Továbbra is a Végtelen Paraszt, ismertebb nevén Tálas Sándor lesz a házigazda, szem előtt tartva a minőségi szórakozást és nem figyelmen kívül hagyva a TanyaFeszt védjegyévé váló hangulat megteremtését.

A szabadidős részlegen is marad Karsai Dávid a már megszokott csapat- és egyéni versenyekkel, kiegészülve Törőcsik-Bódi Dorottyával, aki nemcsak kibővíti ezen tevékenységek számát, de kiszélesíti a szabadidős tevékenységek életkorát is.

Idén sem vesszük le tekintetünket a méltatlanul ismeretlen zenekarokról, akik a III. TanyaFeszt Tehetségkutató keretein belül bizonyíthatják, mire képesek. Igen, most már tényleg megrendezzük, ha törik, ha szakad, ha esik, ha fúj. Részletekkel heteken belül jelentkezünk.

Összegezve: ahol kellett, változtattunk; ahol kellett, szintet léptünk; ahol kellett, finomítottunk, de továbbra is szem előtt tartottuk a TanyaFeszt szellemiségét és ez még csak a jéghegy csúcsa. Ahogy közeledik a fesztivál, úgy osztjuk meg az újabbnál-újabb információkat, ügyelve arra, hogy véletlenül se maradjatok le semmiről.