A KabinLáz zenekarnál javában zajlik az élet. Tehetségkutatók, tagcsere, koncertek, interjúk, satöbbi. Az utóbbinak a sorába mi is beálltunk és feltettük nekik is a kérdéseinket, amit minden eddigi, TanyaFesztet már megjárt zenekarnak. Ameddig a harmadik nagylemezükre várunk, addig Jimmy, a zenekar gitárosa beszámolt nekünk a saját élményeikről, mi pedig igyekeztünk venni a célzást.

Mit éreztek a zenekarotok erősségének? Miben vagytok egyediek, illetve mit szeretnétek/terveztek ennek érdekében tenni?

Négyen alkotjuk a zenekart, négy teljesen más zenei ízléssel és a végén ezeket gyúrjuk egy nagy egésszé. Hogy ez erősség vagy pont hátrány, azt csak a hallgatóság tudná megmondani. Az biztos, hogy számunkra elég egyedi ez az elegy, ezért is szeretjük csinálni. Idén tizenegy éves a zenekarunk és jelenleg a harmadik nagylemezünk elkészítését tervezgetjük.

Ha mindössze egyetlen dalt hallgathatna meg valaki tőletek, melyik dalt ajánlanátok a figyelmébe? 

Ha mindenképp egyet kellene mondani, akkor én a „Fény”-t ajánlanám, mert abban benne van minden, amit képviselünk, de valószínű a három másik zenésztársam három teljesen más dalt mondana. 

Milyen aktualitások történtek a banda életében és mi várható a következő fesztiválig?

Elég sok nehézségen vagyunk túl idén: dobos csere, családi tragédiák és más szarságok, de mindemellett tavaly volt tíz éves a KabinLáz. A próbateremben készülnek az új dalok, amik közül párat már koncerteken is játszunk. A következő fesztiválig ezeket mindenképp szeretnénk felvenni és megmutatni a nagyvilágnak. Reméljük a bemutató körutunk egyik megállója pont a TanyaFeszt lesz. 😉

Mi a legmaradandóbb élményetek a TanyaFesztről? 

Piszok jól éreztük magunkat. Nagyon kedves volt mindenki. Mind a szervezők, mind a közönség, a kecskék meg pláne. Olyan alapvető emberi értékek vettek minket körül ottlétünk alatt, amiket már lassan nagyítóval kell keresni ebben a világban, nemhogy egy fesztiválon.

Meddig tartott túllépni azon, hogy vége a fellépésnek és egy évet kell várni a következő Fesztig?

Mivel harmadik éve várjuk a következő TanyaFesztes fellépésünket, így ezt a mai napig nem tudtuk feldolgozni! 

Hogyan alakult a gruppi-arány, a TanyaFeszt után?

Pár szoptatós anyakecskével azért találkoztunk. Viccet félretéve, voltak olyan emberek, akik pont nálatok láttak, vagy hallottak minket először és azóta is aktívan követik a zenekar munkásságát.

Ajánljatok két zenekart, akiket fesztiválozóként szívesen látnátok a színpadon!

A köröstarcsai Leponexx-et és a körösladányi Mindenen keresztül-t mindenképp! 😉

Miben különbözik szerintetek a TanyaFeszt a többi fesztiváltól?  Fellépnétek-e megint a Tanyán, ha esélyetek adódna rá? 

A rendkívül kedves és családias hangulat mindenképp nagy erénye a fesztiválnak, de nem mehetünk el a rendezvény autentikus hangulata mellett sem. Szalmabálákból épített medence, vicces, játékos programok, kecskék, lovak, malacok és sok szuper fellépő. Hát, hogy a viharba ne lépnénk fel? Erre várunk három éve!

Részt vettetek egyéb programokon is a Tanyán? Amennyiben nem, tervezitek javítani ezt a hibát a jövőben? 

Én és a párom ott maradtunk sátorozni, így nem csak lezenéltünk és hazamentünk, hanem részt tudtunk venni több programon is. A mi napunkon a KedvesKovács, a Five More Minutes és a Solar Yeti koncertjei felejthetetlenek voltak, azután meg egy hatalmasat partyztunk a HumPank bulijára. Azok a srácok istentelen hülyék a szó legjobb értelmében. Azóta se tudom elfelejteni a táncolás közbeni kenyér és kolbász osztogatást. Jövőre mindenképp hívjátok meg őket!  

Kérlek egyetlen igennel, vagy nemmel válaszoljatok: Szerintetek is a nap keleten kel fel és a TanyaFeszt a legjobb hely egy feltörekvő zenekar számára?

Igen! 😊