Aki ismeri a TanyaFesztet, az tisztában van azzal, hogy a minőségi zene a szívügyünk. Célunk, hogy feltörekvő, minőségi muzsikát játszó zenekaroknak biztosítsunk helyszínt a fellépésre. Ettől függetlenül, már befutott zenekarok közt is találni olyat, amely megfelel a fő kritériumnak. Ez duplán előnyös, hiszen a közönség tombolhat a már ismert dalokra, a feltörekvő zenekarok számára pedig inspiráló lehet olyan zenekart látni, mely minőségét megtartva képes volt befutni és sikeressé válni.

Az elmúlt négy év legnagyobb rockzenei sikertörténetét egyértelműen a szeghalmi Mudfield zenekar írta. A 2019-es Sárrét című bemutatkozó albumuk a 12. helyig, a 2020-as Kelet népe című albumuk a 4. helyig, a 2021-es Szörnyeteg pedig a 10. helyig jutott a Mahasz albumeladási listáján. A zenekar Fonogram díjat nyert „az év hazai hard rock vagy metal albuma” kategóriában. Körbeturnézták az országot a Nomad és a Leander Kills zenekarok vendégeként, 2020-tól pedig már önállóan koncerteznek hazánkban.

A szeghalmi Mudfield zenekar 2014-ben alakult Nightrain néven és már abban a formációban is klasszikus dalokat szültek. A 2016-tól datálható a Mudfield név, 2018-ban pedig összeállt a Sárrét című album anyaga. A Sárrét album a Hammer World magazin februári Hangpróbájának 3. helyén végzett és 9 pontos kritikát kapott. Ezt követően a Leander Kills 13 állomásos tavaszi turnéján mutatta be lemezét a csapat. Aztán május 17-én hazatértek Szeghalomra, ahol a közel 100 éves, patinás mozi nagytermében egy különleges akusztikus koncerten is megmutatták dalaikat. Ezután a Nomad zenekarhoz csatlakoztak pár koncert erejéig. Követőik száma több ezerrel nőtt a Facebookon és a youtube-on, és rengeteg meghívást kaptak nyári fesztiválokra. A csapat bekerült a Wacken Metal Battle 10-es döntőjébe, játszott a Rockmaraton Fesztiválon. 2019 őszén ismét a Leander Kills társaságában járták az országot. 2020 elején a Sárrét album Fonogram díjat nyert „az év hazai hard rock vagy metal albuma” kategóriában.

Második albumuk 2020-ban jelent meg Kelet népe címmel. Bár a Sárrét című bemutatkozó albummal nagyon magasra tette a lécet a Mudfield, egy döbbenetesen erős második albummal rukkoltak elő. A Kelet népe album a Mahasz albumeladási lista 4. helyén nyitott. A koronavírus vészhelyzet miatt március 24-én karantén koncertet adtak az A38 Hajón, melyből a Petőfi TV kétrészes koncertfilmet készített. A kényszerpihenő alatt a zenekar rögzített egy Mudfield Akusztik audió/videó programot, majd amint lehetett folytatták a lemezbemutató turnét: Jászberény, Budapest, Szeged, Gödöllő, Tatabánya, Székesfehérvár, Miskolc, és adtak egy csodálatos Akusztik koncertet Szeghalmon. A lemez 2022-ben aranylemez státuszt ért el.

A harmadik album első kislemeze, klipje a Nincs szerencsém, amely bekerült A Dal 2021 negyvenes mezőnyébe, és közönségszavazatokkal a döntőig menetelt a zenekar. Júliusban jelent meg a második kiemelt dal a lemezről Szív címmel. Október 1-én a harmadik felvétel, a Hajnali idegen látott napvilágot. Az Őrláng című szerzeményben a Down For Whatever énekese, Diószegi Kiki közreműködik. Az albumot egy egészen káprázatos kompozíció, a Napfénytenger zárja, melyre 2022-ben különleges klipet forgatott a zenekar. A dalt már 18 rádió összesen 1861 alkalommal tűzte műsorára, 10.2 millió elérést biztosítva ezzel a zenekarnak. A példátlan gyorsasággal növekvő rajongótábornak köszönhetően 2022-ben már elővétes, teltházas koncertet adott a zenekar az A38 Hajón, majd közel ezer vendéget vonzott a Barba Negra nagyszínpada elé, 2023-ban pedig az Akvárium Klubban adtak sikeres koncertet, valamint több vidéki nagyvárosban is háromszáz feletti nézőszámot produkált már. 

A negyedik stúdióalbumán dolgozó csapat 2022. augusztus 5-én bemutatta az első új dalt Óriások címmel, melyhez a rajongók bevonásával, a szeghalmi Temesvári hídon forgatott a zenekar klipet. 2023. február 25-én pedig videoklippel együtt megérkezett a második dal is az albumról amely a Néma Árnyék címet kapta. A speciális Mudfield Akusztik produkció budapesti bemutatkozásának a Magyar Zene Háza adott otthont 2023. január 14-én, a nagysikerű koncertre hetekkel az esemény előtt elkelt az összes jegy.

A Mudfield zenekar augusztus 9-én (pénteken) 21:00-kor tesz tanúbizonyságot a VII. TanyaFeszt Terasz Színpadán arról, hogy a rockzene nem hogy leáldozóban, de felívelőben van, amennyiben megfelelő emberek művelik.