Bár még nem fejeződött be az idei TanyaKonzultáció, mi már elkezdtünk alapozni rá. Azt kértétek, legyen két színpad, mi pedig a VII. TanyaFeszt alkalmával ezt megvalósítjuk. Kéritek és kapjátok. A második, Gödör névre keresztelt színpadunk az éjszakai és a hajnali produkcióknak lesz a központi tere, tehát lehet ott estét zárni, vagy következő napot nyitni, ahogy tetszik. A Gödör színpad környéke a hiphop világ rajongóinak és a bulizni vágyóknak kedvez, ahol tehetséges művészek fogják pirkadatig szórakoztatni azokat, akik nem tudnak, vagy épp nem akarnak aludni. Alább bemutatjuk az első hármasunkat, akik augusztus 10-én (szombaton) az esti hiphop részleget képviselik.

Zsigabá jó néhány zenekar oldalán népszerűsítette a „bakelitlemez-fogdosást”, azaz a karcolást. Ezek a zenekarok időrendben: Oldschool Flava Productions, Boom Da Bip, YouJane, Punnany Massif, Droped, D.O.G., Stereo Kollektív, Tha Patkányz, valamint a Műszakváltás, ami a Filc és a Tha Patkányz zenekarok közös gyermeke. Ezekkel párhuzamosan lovászkodott a lemezeken mindenfelé az országban, Pécsen a KészFace sorozat is kötelező bútordarabjának tekintette. Négy mixtape előállításához is szorosan kötődik a neve, az első hármat, a sajnálatos módon elhunyt Dj Zefil kollégájával adta ki, a negyediket pedig Dj-Rnolddal segítette a világra, ők időrendben: Buktad a Projektet, Smoke some Aerobic, A Mixtape, A Punán Túl Mixtape. Vállal bérkarcolást is, de csak ha bejön neki a cucc, amire sikálni kell és úgy tűnik, a TanyaFeszt közönségét érdemesnek találja rá, hiszen 20:00-tól majd két órán keresztül karcol nekünk.

Bár Döme nevével és munkásságával a hiphop szerelmesei világszerte találkozhattak, lemezlovas tehetségét a hazai közönségnek is megmutatta számtalan helyszínen, többek között a Szigeten, a Volton és Ozorán is. A koncertezés mellett versenyeken is megfordult már, többek közt Svájcban és Németországban is, ami nem véletlen, hiszen zenész felmenőinek köszönhetően a hangok világába született. Sokszínűségére korán fény derült, 12 éves korában kerítette hatalmába a beatbox, majd hat év autodidakta gyakorlás után az ország legjobbja lett. Ezt követően több hazai és nemzetközi verseny, fesztivál és zenekar élvonalas előadója és meghívottja, mint például a 2024-es TanyaFeszt, ahol 22:00-kor izzítja a mikrofonját.

La Volpe 2009-ben ragadott először mikrofont, kezdetben még csak zárt körökben egy másik előadói néven, de 2013 óta dalai már elérhetőek a nyilvánosság számára is. Zenéi az underground hiphop és a nyelvpörgetős verzéket ötvözik dallamos refrénekkel. Meglátása szerint a rapszakmát ésszel is lehet művelni, nem csak erővel, pont úgy ahogy a kistermetű ragadozó is ravaszságával érvényesül. Erre utal a művészneve, ami olaszul annyit tesz: A róka. Az utóbbi pár évben előszeretettel dolgozik együtt Zakh és MC B. cimboráival, a közösen elkészített projekteket pedig ebben a felállásban hallhatjuk, ugyanis a TanyaFeszt Gödör színpadán oroszlánrészt fognak vállalni a nagy csápolások kiváltásában 23:00-tól.

Szóval a fentiekben említett három, igen nyomós érv mellett hamarosan még több névvel és indokkal érkezünk, hogy miért ne hagyd ki idén se a TanyaFesztet!