A közelmúltban, valamint a közeljövőben is izgalmas dolgok történnek a Heavenhike háza táján. Nemrég megjelent legújabb Sláger című daluk, amihez egy klipet is forgattak, áprilisban pedig több koncerten is lehet velük találkozni. Ennek ellenére még sikerült őket elcsípni egy gyors Lajstromra. Apró spoiler, hogy szerintük zseniálisak mind a programok, mind a zenekarok. Plusz egy indok, hogy Te is eljöjj a VII. TanyaFesztre. Előtte azért olvasd el a válaszaikat, majd azok meggyőznek!

Mit éreztek a zenekarotok erősségének? Miben vagytok egyediek, illetve mit szeretnétek/terveztek ennek érdekében tenni?

A zenekar erősségének a játékosságot tekintjük; nem riadunk vissza az improvizációtól, és hogy a különféle zsánerek között is előszeretettel ugrabugrálunk. Nem szeretnénk egy adott stílus mellett letenni a voksunkat, egyrészt mert unalmasnak találnánk, másrészt mi magunk is olyan zenekarokat kedvelünk, amelyek bátran nyúlnak a különböző stíluselemekhez. Ezt az eklektikus zenei világot igyekszünk megtartani és tovább vinni. A mi úgynevezett „alternatív” zenénk ilyen. Vagyis: így, ilyennek képzeljük el „az alternatív” zenét. 

Ha mindössze egyetlen dalt hallgathatna meg valaki tőletek, melyik dalt ajánlanátok a figyelmébe? 

Mindenképp a legfrissebb, ’Sláger’ című szerzeményt.

Milyen aktualitások történtek a banda életében és mi várható a következő fesztiválig?

Konstans írjuk a dalokat, sokat koncertezünk, megyünk, ahová hívnak bennünket. És persze dolgozunk azon, hogy a saját értékrendünk szerint minél minőségibb produktumot tudjunk letenni az asztalra. Ha ez az értékrend, és maga a tartalom, találkozik a közönséggel, illetve annak igényeivel, az tök jó. Ha nem, az sem feltétlen baj, hiszen bármily furcsán hangzik, elsődlegesen a saját elvárásainknak szeretnénk megfelelni. Lemezt mindenképp tervezünk a jövőben, de most egyelőre egyenként csepegtetjük az új dalainkat, illetve hamarosan együtt fogunk dolgozni a zenekar életében először egy „külső füllel”, egy igazi producerrel. Az is izgalmas kalandnak ígérkezik. 

Mi a legmaradandóbb élményetek a TanyaFesztről? 

Hűha. Rég volt… Nagyon elkéstünk (utólag is elnézést), de végül el tudtuk kezdeni időben a koncertet. A hangosítók is picit morcik voltak, de aztán azért jó kis koncert kerekedett. Ja, és finom volt a házi burger! Köszönünk mindent, bízunk benne, hogy a jövő évi fesztiválon megint ott lehetünk! 

Meddig tartott túllépni azon, hogy vége a fellépésnek és egy évet kell várni a következő Fesztig?

Voltak álmatlan éjszakáink, de szakember segítségével pár hónap leforgása alatt sikerült túltennünk magunkat a lelki megpróbáltatásokon…

Hogyan alakult a gruppi-arány, a TanyaFeszt után?

„Gruppit” még nem ittunk. Csakis valami helyi italkülönlegesség lehet. Egyébként mindannyian elkötelezett házasemberek vagyunk már évtizedek óta… 

Ajánljatok két zenekart, akiket fesztiválozóként szívesen látnátok a színpadon!

Bajban vagyunk ismét, mert kortárs magyar pop/rockzenét nem igazán hallgatunk. Így hát jobb híján azt mondanánk, hogy örülnénk egy Akkezdet Phiai revival-nek, vagy ugyanígy egy jó Colorstarnak is. De ha el tudnátok intézni egy Yussef Dayes Experience koncertet, azt nagyon respektálnánk. 

Miben különbözik szerintetek a TanyaFeszt a többi fesztiváltól?  Fellépnétek-e megint a Tanyán, ha esélyetek adódna rá? 

Tök jó barátságos kis fesztivál. És az is örvendetes, hogy végre itt nem ugyanazoknak az előadóknak a neveit olvashatjuk a reklámanyagokban, mint az összes többi fesztivál esetében. És naná, hogy mennénk megint!

Részt vettetek egyéb programokon is a Tanyán? Amennyiben nem, tervezitek javítani ezt a hibát a jövőben? 

Nem volt sok időnk programozni, de ha jövőre meghívtok, pótoljuk a hiányosságot!

Kérlek egyetlen igennel, vagy nemmel válaszoljatok: Szerintetek is a nap keleten kel fel és a TanyaFeszt a legjobb hely egy feltörekvő zenekar számára?

Igen!