Újabb péntek, újabb zenekar, melyet a VII. TanyaFeszt fellépői közül bemutatunk nektek. A The Blindmirrors zenekar először teszi tiszteletét a Tálas Ranchen, de már most tudjuk, hogy eszeveszettül hiányoztak a korábbi felhozatalból.

A The Blindmirrors 2019. februárjában alakult Budapesten, és már megalakulásuk évében rögzítették első, tizenegy dalból álló nagylemezüket. Az „Enjoy the Ride” a Petőfi TV-n debütált 2020. február végén. A Fighter című dalhoz a videoklip a zenekar két Barba Negra Trackes koncertjén készült. Ezt követően, szeptember végén látott napvilágot a nagylemez, Enjoy The Ride címmel, mely a Grundrecords gondozásában jelent meg.

2020 nyarán több koncertet is adtak, többek között a Paddy and the Rats, a Firkin valamint a Fish! előtt. A 2021-es évben a zenekar folytatta első nagylemezének bemutatását, valamint a nyár folyamán elkészítettek egy koncertfilmet, melyet a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban forgattak. Nyáron vette kezdetét lemezbemutató turnéjuk, a november 18-ai A38 hajón tartott koncertjükről pedig a Petőfi TV koncertfelvételt készített. 

2022-ben lehetőséget kaptak, hogy újra a Paddy and the Rats zenekar előtt vendégeskedjenek, és a tíz állomásból álló magyarországi turnéjukon felléptek az ország jelentősebb klubjaiban. 2023-ban egy több állomásból álló tavaszi turnén járták az országot a Nova Prospect és az I’m Dorothy társaságában, majd az év második felében az új nagylemez munkálataira koncentráltak. A Petőfi Kulturális Ügynökség 2023-as Nagylemez pályázatán bejutottak a húsz támogatott zenekar közé. Nóniusz Gábor producer segítségével elkészítették új nagylemezüket, a „Light it Up”-ot, mely jelenleg megjelenés előtt áll.

Most már ti is érthetitek, miért érezzük hiánypótlónak a The Blindmirrors zenekart. Ha kételkednétek, biztosítsátok be a helyeteket a VII. TanyaFesztre! Augusztus 10-én, 22:30-tól bebizonyítják nektek, hogy igazunk volt, vagy igazunk volt.